ДА ли је М. Џ. (12), ученик шестог разреда ОШ "Душан Обрадовић" на Жабљаку, завршио на лечењу у Општој болници у Пљевљима због последица вршњачког насиља, или су у питању други здравствени проблеми, показаће извештаји лекара у Пљевљима. Али извесно је да је дете трпело насиље у школи и то више година! Министарство просвете је наложило надлежнима у овој образовној установи да спроведу хитну истрагу.

Пошто је малишану позлило, након чега је завршио у болници и говоркања која су доспела до медија, за случај се заинтересовало Министарство просвете и затражило хитну информацију од школске управе, јер, постоје озбиљне индиције да је дечак у болници завршио због малтретирања коме је био изложен.

- Више пута се жалио на малтретирања која је доживљавао у школи, где су "другови" знали да му из ђачког ранца истресу прибор и уџбенике на под. Отимали су му ужину у бацали у корпу за отпатке. Скидали су му патике и бацали их кроз прозор. Псовали су га... Претили - прича Радивоје Џаковић, стриц детета, које се жалило на понашање неких ученика.

Због тога су га родитељи доводили и одводили из школе, али, очигледно, није вредело. Како тврди стриц, лекарка у Пљевљима је констатовала да дечак "крије нешто тешко".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ: Ударају је, обарају и шутирају (ВИДЕО)

- Родитељи су се више пута пожалили директору школе или разредном старешини и указали да је дечак заплашен - додаје Џаковић.

Директор школе, Зоран Војиновић, после интервенције Министарства просвете, рекао је да ће се поводом овог случаја огласити саопштењем "када посао буде завршен".

- Врло детаљно ћемо се бавити овим случајем, а школа ће хитно поново сазвати тим за борбу против насиља. Јавност ће о свему бити благовремено обавештена - казали су из Министарства просвете, по чијим директивама се прегледају и снимци са видео-надзора у школи.

И ПОЛИЦИЈА ИСПИТУЈЕ СЛУЧАЈ

У ИСТРАГУ око последњег случаја вршњачког насиља у школама у Црној Гори, у којима је прошле године забележено више оних са елементима криминала, због чега је неколико малишана завршило у поправном дому, укључени су и државни органи, сазнају "Новости". Случај испитују припадници Одељења безбедности Жабљак и Центра за социјални рад у овом граду. Иначе, вршњачко насиље се однедавно може пријавити путем посебне СОС линије Министарства просвете чији је број 080 777 777.