После успешно реализоване вишемесечних активности Службеника Сектора за борбу против организованог криминала и корупције – Одсека за борбу против кријумчарења дроге и Сектора граничне полиције, у недељу је реализована полицијска акција која је планирана и вођена кроз међународну размјену података са партнерском службом полиције Северне Републике Македонија која је резултирала пресецањем канала кријумчарења хероина и запленом 12 килограма ове дроге, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Полиција и припадници Управе царина су на улазу у Црну Гору, на граничном прелазу Кула, од стране службеника граничне полиције контролисали возило марке Хyндаи, македонских регистарских ознака, којим је управљао А.А (28) из Скопља док се на месту сувозача налазилаИ.С. (23) такође из Скопља. Детаљним прегледом возила, у добро скривеном, специјално израђеном бункеру, смештеном иза задњих штоп светала возила, пронађена су 24 паковања са укупном количином од око 12 килограма хероина.
-Овом полицијском акцијом пресечен је кријумчарски канал, којим је, из правца Републике Сјеверне Македоније, хероин са Косова, преко територије Црне Горе, трафикован ка земљама Западне Европе, а који је, како се сумња, у овом конкретном случају намијењен кријумчарењу према Италији. У складу са координираним активностима, у Северној Македонији су тренутно у току претреси на више локација. Ради се на идентификовању, лоцирању и процесуирању осталих учесника који су, како се сумња, умешани у организовано кријумчарење хероина овом рутом.

О догађају је обавештен државни тужилац у Вишем државном тужилшатву у Бијелом Пољу. А.А. и И.С. су лишени слободе у Црној Гори и они ће бити уз кривичну пријаву приведени надлежном тужиоцу због постојања основане сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, саопштила је црногорска полиција, која је ову акцију окарактерисала ''још једним примером одличне међународне сарадње коју Сектор за борбу против организованог криминала и корупције спроводи са бројним партнерским службама, али и изузетне сарадње са свим осталим организационим јединицама Управе полиције, које су заједничким деловањем успеле да на кријумчарској рути, прејеку још један канал кориштен за кријумчарење великих количина дроге''.