На основу прикупљених доказа црногорски истражитељи сумњају да је Новљанин Крсто Вујић организовао и наручио убиство суграђанина тридесетшетогодишњег Шћепана Рогановића.

Прочитајте још: Мушкарац из Херцег Новог, познат одраније полицији, ликвидирао Рогановића: Шћепан још једна НЕВИНА ЖРТВА рата которских криминалних кланова?

То пишу подгоричке „Вијести“ које сазнају да су истражитељи на трагу и особи која је из ватреног оружја усмртила тог Рогановића.

Подсетимо, пре пар дана ухапшен је Милош Ђуричковић - осумњичен да је помогао након злочина и уништио трагове, између осталог, запаливши мотоцикл којим је наводно превезао убицу после пуцњаве 13. фебруара. Њему је након саслушања одређен притвор, а како сазнају „Новости“, током испитивања у целости је признао кривично дело које му се ставља на терет.

Вујић, за којим се интезивно трага и његову екипу, оперативно важе за чланове шкаљарског клана из Херцег Новог.

Он је септембра 2018. године преживео трећи покушај убиства - тада је рањен док је у породичној кућу у Мељинама био у друштву мајке, супруге и двоје малолетне деце. На њега је тада пуцано хицима из пушке са снајперским нишаном. Погођен је у бутину, али није био животно угрожен. Годину пре тога, такође, у Мељинама на њега је нападач отворио ватру са мотоцикла у покрету. Вујић тада није повређен.

Вујић и његов тада трогодишњи син рањени су пре четири године у Херцег Новом, након што је непозната особа активирала експлозивну направу у тренутку када је намеравао да уђе у свој паркирани аутомобил.

Хрватски „Јутарњи лист“ објавио је претпрошле и прошле године више текстова о истрагама тамошњих тужилаца и полиције, током којих су идентификоване организоване групе које су сачињавале фалсификована документа, махом за припаднике српског и црногорског подземља.

Међу њима, како пишу, био је и Вујић, којег називају Терминатор, плативши документа на име Гордан Келебуда.

Тада је саопштено да су хрватска документа користила и двојица наводних вођа шкаљарског криминалног клана Јован Вукотић и недавно убијени Дедовић, који су добили идентитете Ђорђа Радојчића, односно Драгана Поповића.

Шћепан Рогановић погођен је хицима из ватреног оружја у тренутку када је кренуо да силази степеништем које од Канли куле води ка граду. Трећа је жртва из породице Рогановић од почетка сукоба црногорских криминалних кланова.