Члановима групе "Београдски синдикат" забрањен је данас улазак у Црну Гору, а чланови бенда враћени су са граничног прелаза.

Фронтмен група Феђа Димовић рекао је Танјугу да су враћени са граничног прелаза без икаквог образложења, док је један члан, који је враћен са аеродрома у Подгорици, добио решење о забрани уласка због, како је навео, националне безбедности.

"Нас који смо ишли колима вратили су са граничног прелаза Црне Горе, где је требало да сутра учествујемо на позив Митрополије црногорско-приморске у Подгорици, без икаквог образложења и писмене одлуке, док је само један члан, који је ишао авионом, добио решење да не може да уђе због разлога националне безбедности", каже Димовић, који је у повратку за Београд.

Димовић је на свом фејсбук профилу објавио и краћи видео, у коме каже:

"Браћо и сестре, управо смо враћени са граничног прелаза са Црном Гором где нам је забрањен улаз без икаквог објашњења и писменог образложења, а наш цлан Бошко депортован је са аеродрома у Подгорици".

"Београдски синдикат" је пре седам дана објавио песму "Свиће зора", инспирисану мирним протестима, молебанима и ллитијама, у Црној Гори поводом усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

Димовић је тада казао Танјугу да је она снимљена "у знак захвалност браћи и сестрама из Црне Горе", а песма је постала незванична химна литија у овој земљи.