Пореска управа Црне Горе: Наплатићемо дуг СПЦ, са рачуна или од имовине (ВИДЕО)

Novosti Online

22. 02. 2020. у 14:37

Директор Пореске управе Црне Горе Миомир М. Мугоша саопштио је данас да је та институција покренула контролу у свим верским заједницама

Пореска управа Црне Горе: Наплатићемо дуг СПЦ, са рачуна или од имовине (ВИДЕО)

Миомир М. Мугоша

Директор Пореске управе Црне Горе Миомир М. Мугоша саопштио је данас да је та институција покренула контролу у свим верским заједницама.

Контрола је покренута због дуга који, како тврди, има Митрополија црногорско-приморска и упозорио да ће ако Митроплија не плати порески дуг добровољно, наплата бити принудна.

Мугоша је на Твитер налогу Управе написао да је „порески дуг за 38 пријављених свештеника Митрополије премашио 300.000 евра, а да се процењује да је укупни дуг вишемилионски“.

Према његовим речима, Митрополија црногорско-приморска има више привредних друштава чији је оснивач и више отворених жиро рачуна у пословним банкама преко којих је у протеклих неколико година, како наводи, прометовано више десетина милиона евра.


— Vlada Crne Gore (@VladaCG) February 22, 2020
„Ако МЦП не плати порески дуг добровољно, законска обавеза је да дуг буде наплаћен принудно, средствима са рачуна МЦП или од њене имовине. Наравно, не од верских објеката, већ од некретнина којима МЦП располаже на атрактивним локацијама“, написао је Мугоша.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Srećko

22.02.2020. 14:52

A kako bi bilo da malo naplaćujete dugove od Đukanovića i njihovove mafijaške družine.

еуРОПСКЕ вредности

22.02.2020. 15:28

Прво вратите имовину СПЦ коју им оте Друг Тито, па онда наплаћујте порез.

Predrag

22.02.2020. 16:31

Neka onda i poreska uprava vrati novac odbijan od plata nasih roditelja za obnovu nakon zemljotresa.

Nicky

22.02.2020. 18:24

Mugoša ima rodbinu i nekretnine u Beogradu , poreska uprava Srbije bi trebalo da utvrdi stanje tih nekretnina Mugoše i njegove familije i da prekontroliše poreske obaveze stranih državljana u našoj državi , možda da im uvede neke nove tarife na pokvarenost na primer , pa recimo na to što je uvlakač e tu da im razrežu 300% poreza na vrednost imovine.