Нове информације о језивом убиству у Херцег Новом: Коментар на порталу окрио убицу Рогановића

Novosti Online

21. 02. 2020. у 23:36

Нове информације о језивом убиству у Херцег Новом: Коментар на порталу окрио убицу Рогановића
Новљанин Милош Ђуричковић ухапшен је због сумње да је умешан у убиство суграђанина Шћепана Рогановића, који је убијен 13. фебруара на степеницама код Канли куле
Новљанин Милош Ђуричковић ухапшен је због сумње да је умешан у убиство суграђанина Шћепана Рогановића, који је убијен 13. фебруара на степеницама код Канли куле у Херцег Новом.

Полиција верује да су у убиству учествовале још најмање две особе, које су идентификоване, али су тренутно недоступне истражним органима.

Иако је убиство расветљено, из полиције не желе да износе више детаља о томе јер је у току прикупљање материјалних доказа како би поднели кривичне пријаве против више лица.

Према сазнањима „Дана“, у среду су приведене три особе за које се сумња да имају везе са убиством Рогановића, а полиција располаже и информацијом о могућем налогодавцу овог злочина. Инспектори верују да иза овог убиства стоји једна криминална група из Херцег Новог.

Полицији су у решавању овог случаја помогли и трагови пронађени на запаљеном мотору, а у току је прикупљање и других материјалних доказа како би били процесуирани сви учесници у ликвидацији. Како је „Дан“ недавно писао, полиција испитује и ко је поставио спорне коментаре испод текста о убиству Новљанина Шћепана Рогановића на једном црногорском порталу.

Један од коментара је постављен под скривеним именом, а особа која га је објавила навела је иницијале оних које сматра умијешаним у ликвидацију Рогановића. У коментару се апелује на херцегновску полицију да делује и усмери истрагу у правцу особе чији су иницијали објављени у преписци.

„Дану“ је из полиције потврђено да су поједине особе које се помињу у коментарима саслушане и да су испитиване на полиграфу. Након тога су пуштене на слободу.

Засад непозната особа је прошлог четвртак пресрела Шћепана Рогановића код Канли куле и пуцала у њега. Како је утврђено истрагом, нападач је Рогановића погодио хицем из пиштоља док се спуштао низ степенице. Када га је ранио, убица је из трка испалио још неколико хитаца у њега. Очевици су испричали инспекторима да се убица кретао великом брзином. Истражитељи сумњају да је убица имао помагаче који су му помогли да побјегне након што је извршио злочин, а наводно је био и маскиран.

Убијени Новљанин је брат од стрица Владимира Рогановића, који је 21. децембра 2018. убијену Бечу, а у евиденцијама полиције био је означен као особа блиска „кавачком клану“. Са њим је тада био Никшићанин Стефан Вилотијевић (22), који је тешко рањен у тој пуцњави. Рогановић је четрнаест дана пре убиства напустио спушки затвор. Сумња се да су организатори убиства пратили његово кретање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације