Биће ми задовољство да вратим орден Српској православној цркви, да ми га не морају одузимати, посебно кад видим коме су све тај орден дали, поручио је министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић.

Он је, гостујући у Дневнику ТВЦГ, казао да га не чуде изјаве митрополита Амфилохија, будући да се, како наводи, у последње време понаша више као бизнисмен него као свештено лице.

“Оно на шта сам посебно поносан је то што се моји и политички ставови Риста Радовића дијаметрално супротно разилазе. У емисији “Сведок Божје љубави” могли смо да видимо доста материјала кога то он подржава и благосиља”, оценио је Бошковић.

Он је нагласио да орден СПЦ није ни тражио, те да је био у Одбору Рудника угља Пљевља када су помогли финансирање неколико верских објеката.

“Изузетно сам поносан на то што смо тада радили и да сам данас у прилици, сигурно бих исто урадио и помогао изградњу верских објеката или обнову постојећих, било где на територији Црне Горе”, поручио је Бошковић.

Додао је и да је позвао начелника Генералштаба Војске Црне Горе Драгутина Дакића и честитао му на ставу и изјави да се од војника очекује да не иду на литије СПЦ.

“Ако добро прочитате изјаву, видећете да је он рекао да је слобода вероисповести основно људско право сваког појединца и да ће заштитити било појединца било Војску у целини од злоупотребе у било које, политичке или верске сврхе”, казао је Бошковић.