ПЉЕВЉА – Витезови који пешаче од Београда према Подгорици да се придруже литијама којима се бране светиње у Црној Гори, на путу су испред Никшића.


Они би вечерас у град под Требјесом требалода стигну око 19, најкасније око 20 часова.


Ходочасници у одбрани светиња јутрос су кренули из Шавника где су ноћили, успешно савладали успон према тунелу Војник. На путу су срдачно дочекивани од мештана, који су им се по неколико километара придруживали у ходу како би им дали подршку.

Како су навели у видеу који су објавили Горан Пајовић, данас паузира због јаких болова.


У Никшићу је најављен спектакуларан дочек а витезови очекују сличан дочек оном који им је приређен у Пљевљима.


Јуче су ходочасници превалили једну од најтежих рута преко Дурмитора по хладном времену и уз падавине. Ипак како се њихово ходочашће приближава циљу све су чилији и брже ходају. Данас су, како се може видети на снимкум који су објавили на друштвеним мержама, смогли снаге, после препешачених 400 километара, чак и да потрче и то на успону од села Крушевице према тунелу Војник, али и да се се пењу уз стрмину ван пута, како би бар мало скратили пут и избегли кружење по великом броју кривина које воде ка поменутиом тунелу.


Прочитајте још: Ходочасници из Београда пробијају се преко снегом окованог Дурмитора: Кроз Жабљак их поздравио пензионисани професор (88), у недељу стижу у Подгорицу (ФОТО+ВИДЕО)


Огњен Мараш (27) из Зете, Милош Ајковић (26), такође из Црне Горе, Александар Бабић (40) из Пријепоља и Мирослав Антић (51) из Земуна кренули су из Београда, испред храма Светог Саве, а придружила су им се још два Подгоричанина, Кристијан Којичић и Горан Пајовић..


Они би требало да 23. фебруара стигну у Подгорицу и придруже се литији у том граду.