ПЉЕВЉА – Службеници полиције у Пљевљима поднели су кривичну пријаву против Б.К.(36) настањеног у пљеваљском приградском насељу Комини због сумње да је пре три дана извршио кривично дело тешка крађа.


Према саопштењу полиције Б.К. је, 18. фебруара око 14,30 часова у насељу Радосавац из куће Б.Ћ, сумња се, украо 3.030 еура и телефон марке Самсунг.


Крађа је полицији пријављена 40 минута касније.


О догађају је упознат Основни државни тужилац у Пљевљима, који је квалификовао кривично дело и овластио екипу ЦБ Пљевља да изврше увиђај.


Прочитајте још: Велика акција црногорске полиције: Разрешено разбојништво у Никшићу и крађе из неколико регистар каса у Подгорици


- Криминалистичком обрадом је утврђено да је пријављени К.Б. употребом физичке снаге и подесног средства насилно отворио улазна врата на кући Б.Ћ. ушао у унутрашњост куће, извршио преметачину и пронашао и отуђио 3030,00 еура и мобилни телефон марке „Самсунг“. Полицијски службеници ЦБ Пљевља су пронашли и вратили власнику део отуђеног новца. Лице је лишено слободе и уз посебан извештај као допуну кривичне пријаве 19. фебруара предато на даљу надлежност Основном државном тужиоцу у Пљевљима, који му је одредио задржавање - наводи се у саопштењу пљеваљске полиције.