Амфилохије ОДУЗИМА ОРДЕН министру Бошковићу: Нека се кити чим хоће, али не може се китити Орденом Светог Саве, пљујући на Светог Саву

Novosti Online

20. 02. 2020. у 23:25

Амфилохије ОДУЗИМА ОРДЕН министру Бошковићу: Нека се кити чим хоће, али не може се китити Орденом Светог Саве, пљујући на Светог Саву
Митрополит црногорско приморски Амфилохије изјавио је вечерас у Пљевљима да ће Синод Срспке православне цркве одузети ореден Светог Саве министру одбране Предрагу Бошковићу
Митрополит црногорско приморски Амфилохије изјавио је вечерас у Пљевљима да ће Синод Срспке православне цркве одузети ореден Светог Саве министру одбране Предрагу Бошковићу, којим га је одликовао за допринос који је дао у изградњи храма Светог Ђорђија у Пљевљима.

Бошковић је у време изградње био председник Одбора пљеваљског Рудника угља, и са те је позиције помагао храма у Пљевљима.

„Ја пред вама изјављујем а то ће морати и Синод да се одузима Орден Светог Саве Бошковићу па нека се кити чим хоће. Не може се китити Орденом Светог Саве, пљујући на Светог Саву и на светиње и терајући војнике да они морају да се понашају по његовим неким запосвестима“, рекао је Амфилохије.

Митрополит црногорско приморски Амфилохије служио је вечерас заједно са владиком Милешевским Атанасијем у цркви Свете Петке у Пљевљима молебан а попотом и предводио литију улицама града.

Молебану и Литији присуствовао је велики број грађана.

„Ове литиије молитвене које су чудо за Црну Гору и за Европу, украшавају Црну Гору украшавају Европу“, рекао је Амфилохије обраћајући се окупљенима.

Он је рекао да добијају поздраве из читавог света из Цариграда, Јерусалима од московског патријарха, од Имана Хусеина познатог теолога исламског који је како је рекао позвао све муслимане Балкана да буду настрани православних хришћана који бране своји светиње, преносе Вијести.

„Осетио је овај знаменити учитељ ислама да овде није само борба против хришћанских светиња него и борба против исламских светиња иако су ови наши склопили уговор са нашим муслиманима да би их преварили. Јер ако се овај Закон доноси на нивоу Црне Горе он важи не само за православне него важи и за све вере. Они су склопили да би њих обманули јер сутра овај закон је изнад уговора који се склапају. Зато је овај знаменити исламски теолог осетио то и послао је поздрав. Поздрав смо добили и од ефендије Мустафе Максића из Сјенице, бившег предсеника Исламске заједнице у Сјенице и Санџака који је некад био и потпредседник врховног сабора Исламске верске заједнице Србије. Уверен сам да би и пљеваљски муфтија подржао оно што се догађа овдје јер и он осећа да је ово борба против Бога и имена божијег звали га Алах, Бог или било како другачије“, рекао је Амфилохије.

Он је присутне позвао да се „помоле за оне који доносе робовске законе да их Бог ослободи и да им врати веру и да се врате својим гробовима“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Eutanazija

21.02.2020. 02:49

Sta vam je to moleban?! Ta rijec nije postojala prije ssmo par godina, a sad je vidim svuda...

ACA B.

21.02.2020. 09:51

@Eutanazija - Moleban postoji stotinama godina a crnogorska,hrvatska i bošnjačka nacionalst tek par godina.

Teodul

21.02.2020. 12:25

@Eutanazija - Nije tacno da nisu postojali molebani, postoje jednako dugo koliko i crkva. A posto ne znate sta su, evo objasnjenja. Molebani su pravoslavna crkvena bogosluzenja kojim se molitveno obracamo Bogu, Bogorodici ili Svetima. Mogu biti povodom opstih nedaca, povodom praznika hramova, povodom velikih drzavnih dogadjaja, ili carski...

Mogly Podgorica

21.02.2020. 07:58

@dragana Ne dijeli kapom i šakom. Bošković je orden dobio jer je pomogao izgradnju hrama, čini mi se u Pljevljima. Na žalost danas ne služi Bogu. Opredijelio se za maleno carstvo.Da ih dijeli kako rekoste, imali bi smo ih i vi,i ja.

Шатор

21.02.2020. 10:24

Шта на све то каже зет Вук Драшковић? Ни он ни његова великосрпкиња Дана ни беее да се јаве задњих пола године о чуду које се милошћу Божијом дешава у нашој Црној Гори.

Tanja

21.02.2020. 11:09

@Шатор - Otkuda sad to da ste se setoli dobre Danice i Vuka? Pitajte Djilasa, Tadića i ostalu buljumentu zašto je Djindjiću smetao njihov pokret pa su prvo ostrvili na njega a ne na sps, jul i radikale. Žuti sve svoje protivnike unište i etiketiraju...