Свако мирно и грађанско окупљање које обједињава људе, а које је лишено националистичких поклика и парола, директан је трн у оку ДПС-а. Стога из клеронационалистичког субјекта као што је ДПС не посустају у намери да молитвене скупове представе као националистичке и антидржавне.


Највиши функционери наше државе који би требало да поседују демократски капацитет и разумевање за другог и другачијег, те да охрабрују демократске процесе и решавају проблеме, то не раде, већ се наставља континуитет лојалности највећој идеолошкој луталици – шефу режима, а не лојалности држави Црној Гори и њеним грађанима.


Ово тврде из Демократске Црне Горе, истичучи да је поруку посланице ДПС-а да за људе који присуствују литијама нема места у тој партији додатно разрадио председник државе истичући да за људе који хоће слободно да размишљају нема места у држави, док је начелник Генералштаба Војске Црне Горе истакао да за оне који присуствују молитвеним литијама, којима се тражи повлачење Закона о слободи вероисповести, нема места у Војсци.


- Дакле, ако сте војно лице, без проблема се можете стављати на страну шефа мафије, али да се ставите на страну угрожених, па чак и ако сте ви угрожени, е на то немате право. Водећи се логиком начелника Генералштаба ВЦГ, долазимо до тога да би сви који раде у државној администрацији требало да се обавежу на послушност Партији, а ако тако неће, онда ће добити отказ. Генерал ВЦГ је, стављајући се на страну политичко-криминалног ДПС-а, грубо погазио члан 54 Устава Црне Горе, као и члан 18 Закона о војсци. Наиме, он је јавно изразио политичко уверење, док су војници који присуствују литијама, као грађани изразили незадовољство, што је потпуно легитимна ствар којом се не газе ни Устав ни закони наше државе, тврде Демократе, које истичу да уколико би се и други функционери водили оваквим приступом, министар здравља би, на пример, морао да отпусти макар половину лекара а другој половини да нареди да лече само оне који мисле исто као председник ДПС-а.


Прочитајте још: “Диктаторски режим у последњој фази”: Лидер Демократске Црне Горе види панику власти у Подгорици


- Такође, министар просвете би морао без посла оставити макар две трећине просветних радника, док би министар рада и социјалног старања морао прво отпустити запослене, а након тога кренути у процес укидања социјалних помоћи грађанима и породицама које се не слажу са Законом који је донела партија. Овакви и слични примери прогона демократије који прати отворена интенција да се успостави владавина цензуре и једноумља, јасно указује на то да је аутократски режим ушао у последњу фазу, да се налази потпуном расулу и да му више не помажу ни сарадници из Црне Горе, ни сарадници из земаља у окружењу - тврде Демократе.