Немачки медији објавили су да је налог за протеривање рањеног црногорског држављанина хоспитализованог у Немачкој постао неизбежан, јер, како је процењено, његов боравак на Медицинском универзитету у Хановеру представља претњу јавној безбедности.


Рањени Игор Крстовић мора одмах да напусти болницу у Хановеру, али и Немачку, пренеле су подгоричке Вијести.


Он је тешко рањен крајем јануара у Зети, а на лечење у Хановер транспортован 7. фебруара.


Таква одлука донета је на захтев Града Хановера, а у уској координацији са Министарством унутрашњих послова Доње Саксоније. Тамошње Имиграционо Крстовићу је уручило наредбу да је дужан одмах да напусти њихову територију.


Прочитајте још: Рањеног Крстовића ЧУВАЈУ СПЕЦИЈАЛЦИ, у тајности пребачен у Хановер: Црногорски мафијаш подигао Немце на ноге


Пре одлуке да депортују Крстовића, немачка јавност данима је оштро осуђивала што га тамошња полиција даноноћно чува. Реаговали су чак и поједини политичари, тражећи да Крстовић сноси трошкове, а не да терет за његову безбедност падне на немачке пореске обвезнике. Полиција је, међутим, тврдила да је такав степен обезбеђења неопходан.


За сада није, међутим, познато шта ће урадити Крстовић и његов адвокат у Немачкој, да ли ће тражити да остане у болници због лечења или ће се жалити на одлуку.