-Зло домаће данас, нажалост, прети народу и Црној Гори.

Ово је приликом сусрета у Калудри са више од 100 грађана који су кренули у литију дугачку 28 километара од цркве Светог Ђорђа из Добриловине упутили према храму Христовог Рождества у Мојковцу, коју су предводили монахиња Макрина и парох мојковачки Данило Дамјановић, казао архиепископ цетињски и митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

- Ја сам поднео пријаву садашњем председнику Скупштине Црне Горе (Ивану) Брајовићу, а после је доставио и председнику државе и председнику Владе, да ова Црква Божја постоји овде од времена цара Константина, као што и јесте. Овај несрећник наш, који је председник Црне Горе, он ствара своју аутофекалну, како је ја називам… Но шта је но аутофекална кад један безбожник некрштени ствара своју цркву? Тога нигде у свету није било. Народ у Црној Гори је зато дарнут у живац. Ја то тако осећам. Нико није подстакао ни вас да данас ходате по овом снегу, него је народ дарнут у живац, у његово биће. Много шта је претрпио, нарочито од 1945. године, и на крају су, очевидно, пукла трпила. И што је најважније, народ је престао да се плаши, казао је Владика Амфилохије.

Благосиљајући народ да му Бог да снаге да истраје у одбрани вере, Владика је пожелио да Бог уразуми и предсједника Владе Душка Марковића.
- Мојковац је ‘мој ковани новац’ краља Уроша Немањића. Како ћемо њега да избришемо. Нека ми опрости наш добри премијер Марковић. Дај Боже да се уразуми. Ипак је он, имам утисак разборитији од овога који је главни. Нек му Бог буде на помоћи. Двадесет и три пратиоца су га пратили сад тамо у Мајами, да се проводи за Нову годину. Ко то плаћа, запитао је Митрополит Амфилохије. Нека му Бог подари разума. Има још времена да се покаје. Без покајања нема спасења. И хвала Богу да се наш народ вратио Божјој истини. Ово је удар на Бога, на светињу. То је оно што је дубоко заболело народ. Е, не може се против Бога ратовати. Они су објавили рат и Богу, ова група која је сад на власти, казао је митрополит Амфилохије.


Послушајте шта им је рекао: