ПорталИн4с је дошао до вајбер преписке чланова ОО ДПС Даниловград и челних људи те општине, у којој се на погрдан начин разговара о литијама, о мржњи према онима који не мисле као они и о инциденту који се догодио код Делте, када је брутално претучен младић од стране црногорских навијача.


Осим чланова ДПС, део те групе је и председница Општине Даниловград Зорица Ковачевић као и потпредседник Александар Ацо Павићевић.


„Екипо, свака част на спонтаној организацији групе која је настала из љубави према Црној Гори. У Групи су председница Општине са својим сарадницима као и председник партије. Ову групу доживљавамо као групу патриота којима је света држава Црна Гора. П.С. Председница је под њеним властитим именом, као и велика већина у групи остало су надимци и никови момака и цура из ДГ“, наводи се у групи.


Фото: in4s.net


Они даље наводе да се у Данивграду „неће шетати“, мислећи на учеснике литија.


Фото: in4s.net


„Шетали, али неће више“, једна је од порука.


Такође, наводе да се „могу организовати да не буде шетње“, на шта предсендик ДПС који наводно користи псеудоним „пресједник“ каже – „ја сам за то да се организујемо“.


Фото: in4s.net


Затим у својој преписци коментаришу пребијање младића ипсред Делте, за кога кажу да је „грешком пребијен“. Није тешко закључити, да се на овај начин жели рећи да „грешке не би било да је који случајем Србин“


„Он је искрени Црногорац и претучен је грешком. Требало би нас 5,6, да се окупи и да га обиђемо...чисто са људске стране“.


Фото: in4s.net


„Будите шмекери…без тензија….довољно су несрећни што живе у држави коју не воле….Оно што се мора…да се поштује“ саветују даље.


Фото: in4s.net


Ту је, наравно и забринута председница Даниловграда Зорица Ковачевић коју занима да ли су њени чланови безбедно стигли у Подгорицу.


„За колико сте код Делте“, пита Ковачевић.


Фото: in4s.net


Такође, према нашим информација, а на основу даље преписке, на сам дан одласка у Подгорицу, група „патриота“ претукла је човека у Даниловграду.


На фотографијама, које нам је доставио један од очевидаца, види се да човеку помоћ пружају неки грађани док се колона „патриота“ возика поред њега. Наш извор каже, да он из страха није смео да пријави овај случај полицији.


Фото: in4s.net


ПОЛИЦИЈСКИ СЛУЖБЕНИК ДРАГОМИР ПЕКОВИЋ: МИЛО ЈЕ КРАЉ, МИЛО ЈЕ ГЕНИЈЕ


Такође, како изворИн4с-а тврди и да полицијски службеник Драгомир Пековић „на сва уста говори како се неће шетати Орјом Луком“. Да је то тачно, видимо и на основу његовог статуса на Фејсбуку.


Фото: in4s.net


„Орја Лука за примјер Црној Гори, била је и од постанка“, очигледно алудирајући забрану Даниловграда да литија обухвати Орју Луку.


Фото: in4s.net


Наравно, на његовом профилу су и хвалоспеви о његовом „краљу“ Милу Ђукановићу које је употпунила и фотографија.


„Мило је краљ Мило је геније Мило је вођа наше армије. Да си вјечна Црна Горо„, ускликнуо је Пековић.


Фото: in4s.net


Међутим, упркос свим забранама, сејању страха Даниловграђани пружају невиђени отпор и сваке недеље их је све више на литијама. И ово ће, кажу, проћи, а они до тада Не дају светиње!


(in4s.net)