Не постоји ниједан објективан разлог за измену ни за повлачење Закона о слободи вероисповести, рекао је председник Црне Горе, Мило Ђукановић и додао да је противљење том акту заправо последња политичка битка коју противници црногорске државе воде како би је вратили у мрачни средњи век.

Прочитајте још:
Црногорска власт ЛАГАЛА европске правнике о спорном закону, извештај Савета Европе ОТКРИО: Подгорица манипулисала Венецијанском комисијом!

"Нисам чуо ни један правни аргумент против Закона, осим оног који СПЦ понавља ''народ је на улицама''. То неће ни на који начин спречити државу да обавља свој посао, да усваја и спроводи законе који су у потпуности усаглашени и са Уставом и са међународним нормама", рекао је лидер ДПС и шеф црногорске државе, пренео је портал РТЦГ.

Поновио је да је тај закон дуго и темељно припреман и да не постоји ни један, како је казао, објективан разлог ни за његову измену ни за његово повлачење, а власт свакако и даље остаје отворена за дијалог.

Анализирајући актуелну политичку ситуацију, Ђукановић је рекао да држава Црна Гора усвајањем и применом Закона о слободи вероисповести брани свој грађански концепт.

"Највећи посао и одговорност свакако јесте на влади и њеним министрима, али и свако од нас има свој део посла, било да је реч о партији, државним институцијама или локалним управама", закључио је Ђукановић на синоћној седници Главног одбора ДПС, пренео је портал РТЦГ.