Непосредно пред почетак најављене емисије "Проблем" на каналу РТВ Будва у којој гостује ректор Цетињске богословије протојереј-ставрофор др Гојко Перовић и посланик Либералне партије Андрија Поповић, дошло је до прекида програма. Како незванично сазнајемо, Агенција за електонске медије укинула је телевизијски пренос оператерима М:тел и Црногорски телеком.

Прочитајте још: "Видимо се у недељу, ако Бог да": Официр Здравко Касалица ОСВЕТЛАО ОБРАЗ припадника Војске Црне Горе упркос ПРЕТЊАМА из Генералштаба


Ово је у среду вече саопштено из РТВ Будва, из које је наглашено да је та медијска кућа пред сами пренос емисије "Проблем" примила велики број порука од грађана широм Црне Горе који су им се жалили на проблем прекида програма.

Најава емисије је изазвала велико интересовање јавности, јер је својим медијским наступима отац Гојко Перовић побрао симпатије не само верника СПЦ већ и оних који подржавају странке које су донеле накарадни Закон о слободи вероисповести
Одмах је уследила реакција председника Савета Агенције за електронске медије Ранка Вујовића, који је демантовао наводе РТВ Будва да је АЕМ замрачила њихов програм.

-АЕМ најенергичније демантује да има икакве везе са проблемима које има Телевизија Будва са сигналом. АЕМ се није бавила Телевизијом Будва нити је давала никакво упутство да се замрачи њихов програм. То је дезинформација.

-Поводом нестанка сигнала на свим кабловским емитерима у Црној Гори, изјављујем да је са истог уређаја (видео матрице) са којег је ишао ''лајв стрим'' емитован и видео сигнал ка свим кабловским оператерима. Као директор Радио Телевизије Будва, захтевам да се код Агенције за електронске медије утврди ко је одговоран за ову врсту медијског мрака, саопштио је директор РТВ Будва Раде Табаш.

-Свесни да својим радом и професионалним односом према гледаоцима као јединим мерилом нашег квалитета, нисмо ни сањали а камоли и помислили да се овакве ствари могу дешавати у 21. веку. Под хитно тражимо да се утврде све чињенице везане за овако бруталан чин дискредитације медијске куће на чијем сам челу, казао је Табаш, извињавајући се уваженим гостима емисије, додајући да ће РТБ и даље даље наставити да јавност и гледаоце, објективно информише о свим битним питањима.

-Медијски мрак нам није, нити ће икада бити нешто чиме ћемо се руководити већ напротив, информације и објективност је нешто са чиме ћемо се водити у даљем раду. Тражимо одоговор, истако је Табаш.