НАЈГЛАСНИЈИ промотер накарадног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори, рашчињени Мираш Дедеић, алијас "митрополит Михаило", ових дана трагикомичним наступима по Хрватској покушава да измоли подршку за црногорски државни пројекат, нападајући Српску цркву која, "ниподаштава Црну Гору". Иде даље, па велича Алојзија Степинца о коме говори као о "великом човеку, великом епископу" и да нема ништа против да га у Загребу прогласе за свеца!

То говори човек кога режим у Подгорици намерава да устоличи за државног "поглавара", не узимајући му у грех бројна непочинства и политичка фантазирања. О дешавањима у Сребреници каже да се тамо десио "стопостотни геноцид", али мањи од "оног који је Србија урадила у Црној Гори 1918. и 1920." У тужној причи, признаје да кроз нови закон држава намерава да имовину СПЦ да на коришћење његовој неканонској ЦПЦ.

Прочитајте још - РАСКОЛНИК МИРАШ ДЕДЕИЋ ПОРУЧИО СРБИМА: Пазите да се не скупите у Београдски пашалук, Косово је наш и ваш комшија

Све то говори неко ко носи белег "илегалног" службеника Државне безбедности СФРЈ, која је покушала да га "устоличи" у "викарног епископа", али је тада митрополит Данило (Дајковић) прозрео зле намере и осујетио тај циркус. Заборавио је "Михаило" како је 1989. славио шест векова од Косовске битке у Риму, да би неколико година касније у интервјуу италијанском часопису "Ил пополо" говорио о Дубровнику као црногорском граду, Туђману као словенском Хитлеру, жалио због 500.000 Срба убијених у Јасеновцу, тврдећи да је Истра италијански крај...

Мираш је данас под проклетством васељенског патријарха Вартоломеја. У одлуци Светог синода из Цариграда пише: "Да се нико никада не усуди ни од клерика да се заједнички облачи и саслужује са Мирашом, нити од верника да га било ко прими или почаствује као свештеника!"