Имран Назар Хосеин, светски познат исламски проповедник, писац и филозоф специјализован за исламску есхатологију, подржао је борбу верника Српске православне цркве у Црној Гори. Он је позвао муслимане на Балкану да стану на страну православних верника који се боре за људска права, која црногорски режим покушава да им ускрати.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђукановић недвосмислено признао: Црна Гора је била СРПСКА држава којом је управљала СПЦ (ВИДЕО)


- Ваша је дужност, одговорност и обавеза у Босни и Херцеговини, Албанији, Македонији, Црној Гори, Србији, Хрватској, Словенији и свим деловима Балкана, ако сте муслиман: да станете раме уз раме са вашом браћом православним хришћанима подржавајући их сложно и солидарно против искварености црногорске владе, која води рат против православне цркве - рекао је шеих Имран.


Он је рекао да православци "нису арогантни као они који владају из Вашингтона, Лондона и Париза",указујући на скорији империјалистички однос тзв. западног хришћанства према Венецуели и Боливији, али и претње које су се, управо због њиховог деловања, надвиле и над Русијом, Кином, Корејом и Ираном.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шеих Имран Хосеин за “Новости”: Савез са православцима спас за муслимане


- Молимо се да ове речи стигну до вас… да следите Божја упутства из Курана и да прихватите ову прилику да станете уз вашу хришћанску браћу, раме уз раме, како би се одупрли нечасном насиљу црногорске владе - рекао је Имрам.