Филип Завадлав, троструки убица из Сплита, коме тек следује суђење за тај злочин у притвору добија десетине љубавних писама, пише сплитска Слободна Далмација.

Досад је стигло тридесетак писама, а све су их послале жене разне старосне доби и из разних крајева Хрватске, али и света. Младом убици тако су писале жене из Ријеке, Загреба, Ђакова, Осијека, па чак и из Сиднеја.

Захтев да у затвору посети Завадлава до сада је тражила само једна женска особа, али је њен захтев одбијен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Hrvatska pevačica pomaže trostrukom ubici: Uplatite mu novac, treba mu pomoći, on je žrtva!

У свету, а и у Хрватској, до сада је било више случајева кад осуђеници за тешка кривична дела постану предмет обожавања жена, а неки су чак склопили и бракове, подсећа сплитски дневник.

Завадлав је 11. јанура из аутоматске пушке у центру сплита са 36 метака убио тројицу младића који су се налазили на два мотора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Potresna ispovest brata splitskog ubice: Stanislav Zavadlav otkrio šta je prethodilo masakru i ispričao detalje iz Doma za nezbrinutu decu

Том приликом су на месту убијени Марино Бобан (25) и Марин Паић Ожић (25), док је Јурица Торлак (38) нешто касније преминуо у сплитској болници.

Наводни повод тог незапамћеног троструког убиства на сплитским улицама била је освета због изнуда, претњи и физичких напада на његовог млађег брата Станислава, али и на њега лично.