Цетињанин Андрија Газивода (30) убијен је у пуцњави око 20 сати и 50 минута испред теретане која се налази у просторијама Спортског центра "Ловћен" у том граду, објавили су локални медији

Из Управе полиције су саопштили да је у тридесетогодишњака испаљено више хитаца из ватреног оружја.

Прочитајте још: Сачекуша на Цетињу: Изрешетао мушкарца испред теретане, па побегао!

- За сада непознато лице је испалило више хитаца у Андрију Г. који је од последица рањавања преминуо - саопштено је из полиције.

У управи црногорске полиције је за портал РТЦГ речено да се све одиграло синоћ око 20.45 сати испред теретане која се налази у просторијама Спортског центра "Ловћен".

Како наводи "Цетињски лист", непознати нападач је испалио више хитаца у главу и груди мушкарца после чега је, према речима сведока, побегао у улицу код зграда у близини Основне школе "Његош".

Како преноси Побједа, наводно је Газивода је био у пријатељским релацијама са безбедносно интересантним особама, али није познато да ли је био члан организоване криминалне групе.

Због релација са појединим особама познатим полицији, истражитељи ће проверити да ли је страдао у сукобу рата криминалних група.

Газивода се бавио подводним риболовом, био један од најбољих такмичара, подводних риболовца. Представљао је Црну Гору на такмичењима у иностранству и био је активни борац против криволова.

Био је гласни заговорник борбе против криволова на мору, нарочито против лова рибе динамитом и јавно је говорио о томе и отворено указивао на потребу да се сузбије та врста девастације мора.

Објавио је неколико снимака о пустошењу мора који су допринели да се покрену ствари у тој области и озбиљније почне решавати тај проблем у оквиру покрета "Стоп криволову".