РАДОЈЕ Р, 30-годишњи држављанин БиХ сапребивалиштем у Хрватској, приведен је због смрти малолетне девојке чије је тело пронађено у суботу ујутро у загребачком насељу Сопот.

Тело 16-годишње девојке нађено је кодподрума једне зграде, а било је умотано у тепих.


Полиција је данас објавила нове детаље уистрази.


"Полицијски службеници Полицијске управе загребачке у координацији с Равнатељством полиције и надлежним жупанијским државним одветништвом довршили су криминалистичко истраживање над 30-годишњим држављанином Босне и Херцеговине због сумње у почињење казненог дела "Омогућавање трошења дрога" из чл. 191. ст. 3. у свези ст. 1. и 2. Казненог закона и казнено дело "Непружање помоћи" из чл. 123. ст. 2. КЗ-а на штету малолетнице.


Наставља се криминалистичко истраживање у циљу утврђивања свих релевантних околности ових казнених дела.


Осумњичени је након довршене криминалистичке истраге предатпритворском надзорнику, а казнена пријава је достављена надлежном жупанијском државном одветништву", саопштила је полиција.


Осумњичени негира да ју је убио, а прети му до 15 година затвора.


Ухапшеније полицији јуче рекао како је с девојком био у стану у петак увече. Заспао је, а кад се пробудио, како је испричао, девојка је већ била мртва.


Још није познато како се тело девојке нашло у згради удаљеној неколико стотина метара од стана у којем је Радоје Р. боравио са девојком. Девојка је била замотана у тепих и остављена испред подрумау згради у Земљаковој улици. Умрла је у стану у Шеновој.


Више од шест сати трајао је увиђај у стану.


Подсетимо, тело девојке умотано у тепих пронађено је у суботу ујутро око 7 сати на степеницама према подрумском простору зграде у Земљаковој улици у новозагребачком насељу Сопот.


Више од шест сати мушкарац који је ухапшензбог сумњиве смрти 16-годишње девојке провео је у недељу саистражитељима на увиђају у свом подстанарском стану.


Како се сазнаје, девојка је била малолетнаи побегла је од куће. Пре три године била је у Центру за пружање услуга у заједници Дугаве на евалуацији, где је процењено да јој је потребан смештај у дому за малолетнике.


"Међутим након неких годину дана Центар за социјалну помоћ, родитељскисуд и судије имају могућност да преиспитују одлуку о смештају и донесу одлуку о прекиду смештаја", рекао је за Дневник.хр Божо Вркљан, директор Центра за пружање услуга у заједници Загреб Дугаве.


Прочитајте још: Ужас у Загребу: Тело малолетне девојке пронађено зaмотано у тепих; Приведен мушкарац


На питање не би ли онда било нормално да је опет дошла на евалуацију код њих, рекао је: "Па центар је или нетко ко је одлучио да се прекине смештај је проценио да ће се кроз друге мере решити тај проблем".


(indeks.hr)