Несвакидашња сцена на магистрали од Андријевице до Берана.

Држљављанин Аустрије, Милија Асановић, који је пре два месеца по обичају дошао у родни крај у Андријевицу, непланирамо је остао у Васојевићима.

- До даљег, каже, не знајући ни сам до када ће потрајати литије за одбрану СПЦ, њених светиња и вере проавославне.
    
На једну од њих данас се запутио као његови преци, на добром дорату, у црногорском свечаном оделу, са барјаком црквеним у рукама. Као што је ред, коња му је водио млађани јунак. Милија је овацијама дочекиван у селима кроз која је пролазио, а потом и у Беранама, одакле је 25.000 људи кренуло према светињи Немањића, манастиру Ђурђеви ступови.

- Зову ме пријатељи, земљаци, не верују у безумље главара. Је ли могуће да су кренули на цркву државотворну? Је ли истина да су наследили рушитеље Његошевог последњег пребивалишта на Ловћену, да хуле на завете Петровића, газе по цару јунаку Краљу Николи, пљују наадело сердара Јанка Вукотића? Зову и не верују, када кажем да је истина. Остајем овде, до победе народа...Колико год трајало, зборио је у недељу Милета, коме су Андријевичани недавно приредили пакост својствену до сада само злим људима који су долазили са стране и доносили невоље Васојевићима. Под окриљем ноћи неко је на више стубова електро мреже залепио постер-фотомонтаажу нагог Милете, који је од полиције затражио откривање починилаца, односно налогодавацаа, јер, место је мало, све се зна...- Засметало им је што сам свој аутомобил дао за организацију литије. Јесам, даћу колико год треба, као што сам и давао овде када је помоћ била потребна. Знају то Андријевичани, е, сада је друга ствар што је неко продао веру за вечеру, каже Милета...