Охрабрује први састанак премијера Душка Марковића са митрополитом Амфилохије, јер искуство показује да се без разговора не може доћи до решења, казао је шеф државе Мило Ђукановић за ТВЦГ.


Он је оценио да спремност да се разговара значи спремност да се чују аргументи кој би показали да су нека полазишта погрешма, будући да су мишљења државе и СПЦ о Закону о слободи вероисповести опречна.


- Верујем да је то једини пут да се неспорсазуми превазилазе, да се унесе доза међусобног бољег разумевања, да се допринесе спуштању тензија које су потпуно безразложно подигнуте у црногорском друштву. И на крају, да се вратимо у атмосферу која ће обезбедити, не само поузданији утисак стабилности домаћој и иностраној јавности, већ и обезбедити значајнију мобилизацију свих наших потенцијала која треба да допринесу нашем економском и демократском развоју, казао је Ђукановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нож у леђа црногорске власти: Док је Амфилохије разговарао са премијером у цркву стигла ванредна државна инспекција и копирала папире о имовини


У петак су у вили „Гоица“ у Подгорици председник Владе Душко Марковић и митрополит Амфилохихе разговарали о спорном закону. Црква је остала при ставу да се мора говорити о његовим изменама а не примени, јер је у супротности са Уставом и међународним стандардима, док из Владе сматрају супротно.