Психолог музичке школе у Никшићу Ранка Јекнић Божовић придружила се хајци на своје колеге које учествују у литијама и затражила санкционисање „свих просветара који молебанишу и руше државу Црну Гору“.


Она је у преписци на друштвеној мрежи Фејбук написала следеће:


"Уз све напоре да од наших ученика створимо узорне грађане, који баштине демократске вредности… да код њих развијамо врлине и вредности примерене развијеним друштвима… толеранцију, поштење, хуманост, видимо беспризорне сцене свега супротног".


Изгледа да за једног психолога, односно за Ранку Јекнић Божовић литије у којима учествује велики број основаца и средњошколаца, представљају нешто нехумано и непоштено.


Она даље у својој „дубокоумној“ и „психолошкој“ анализи даје и решење како да државне институције делују, односно да санкционишу све оне који иду на литије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нож у леђа црногорске власти: Док је Амфилохије разговарао са премијером у цркву стигла ванредна државна инспекција и копирала папире о имовини


На Министарству је, као кровној институцији да преко управа школе делује одлучније. Родитељи су за децу овог узраста одговорни. Постоји и за то нека врста казне… Наставници и професори не могу да једу хлеба од државе, а четврком и недељом да молебанишу и дају допринос рушењу државе ЦГ. Постоје и за то ваљда неке санкције. Министарство би требало да донесе мере по којима би се забранило шетање просветара као лош примјер деци….“, написала је Јекнић Божовић .


Јасно је један број просветних радника послушао „савет“ председника Одбора за просвету, науку, културу и спорт Скупштине Црне Горе, Радуле Нововић који је раније тражио од наставника да литије представе као манипулацију.


Међутим, с друге стране имамо светли пример – учитељице из Бара, Раде Вишњић, против које се, подсећамо, води дисциплински поступак због објаве фотографије ученика који у рукама држе исцртане тробојке.


Она, упркос, суспензији, сваке недеље и четвртка, одлази на молебан и литију а подршку има од својих ђака и њихових родитеља.


(in4s.net)