НА Шћепана Рогановића (36) пуцано је у тренутку док је силазио низ степенице код Канли куле, идући ка свом кафићу на херцегновском тргу, показују први резултати истраге. Иако рањен, он је кренуо да бежи, али је нападач наставио да пуца, испаливши у његовом правцу девет хитаца.

Полиција је након злочина, који се десио у четвртак око девет часова, блокирала све излазе из града, а током претраге терена у насељу Сасовићи пронађен је запаљен мотор, за који се сумња да је убица користио приликом бекства. Наводно је пронађено и оружје из ког је пуцано, али из црногорске полиције у петак нису потврдили ову информацију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Породица Рогановић добро позната полицији: Шћепана изрешетали исто као и оца, брат Душко преживео бомбашки напад

Како сазнајемо, црногорски истражитељи сада утврђују да ли је мотив убиства Шћепана Рогановића освета припадника "шкаљарског клана" за убиство Веселина Вукотића (69), оца Јована и Игора, који слове за високопозициониране чланове ове которске криминалне групе, или је реч о неком другом мотиву. Вукотић је убијен 20. априла прошле године, када је на њега у которском насељу Доброта непозната особа испалила више хитаца и побегла.

Шћепан је трећи члан породице Рогановић који је ликвидиран у последње три године. Његов отац Нико убијен је у јулу 2017. у херцегновском насељу Савина, док је у децембру наредне године у Бечу страдао његов брат од стрица Владимир.

На мети се нашао и Шћепанов рођени брат Душко. Правим чудом преживео је експлозију бомбе, постављене испод аутомобила којим је управљао, али је остао инвалид. Ови злочини нису расветљени.

Шћепан је хапшен у октобру 2017. године због сумње да је починио кривично дело зеленашење. И поред тога, он није важио за припадника било које криминалне групе. Упућени тврде да није водио рачуна о својој безбедности, јер се није осећао угроженим.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЛИКВИДИРАН још један члан породице: Убијен Шћепан РОГАНОВИЋ у Херцег Новом


ИЗЈАВЕ И СНИМЦИ

КАКО сазнајемо, инспектори у Херцег Новом тражили су снимке са свих камера које се налазе у близини места убиства Рогановића. Службеници полиције узели су и изјаве од неколико сведока и наводног очевица убиства, али није познато да ли је та особа помогла истрази. Поред њих, незванично се сазнаје да је полиција саслушала и неколико особа блиских "шкаљарском клану".