Бранко Рафајац (41) ухапшен је због убиства 16-годишњакиње коју је избо ножем након што је упао у кућу у којој су биле она и њена мајка. Осумњичени је пре нешто мање од 10 година из Осијека дошао у Мали Лошињ, где се догодио злочин, преноси Index.hr.

Он је, сумњају истражитељи, с ножем у рукама упао у кућу у којој су биле мајка и 16-годишња ћерка. Прво је налетео на мајку Л. З. на коју је насрнуо ножем. Наводно је то учинио у потпуно растројеном стању. Потом је убио тинејџерку која је покушала да одбрани мајку.

- Ми тог човека уопште не познајемо, не знамо ко је он - рекао је Д.Т, отац 16-годишњакиње и супруг Л.Т.

Прочитајте још: Комшија који је ИЗБО девојку (16) у Малом Лошињу био на психијатријском лечењу? Упао у кућу, њена мајка и даље у шоку

Рафајац се бавио подводним риболовом, а по граду су га људи који су га из виђења знали избегавали правдајући то чињеницом да је био неугодан. Много времена је проводио на Фејсбуку.

У граду је говорио да раскринкава криминалну хоботницу у Лошињу, а сличне ствари је писао на Фејсбуку.

Како наводи Index.hr, често је на Фејсбуку Рафајац писао у множини, као да је део неке групе. Писао је о "страним упадима на нашу територију", о обукама, рацијама, истрагама, акцијама и сличном.

- Пре три године званично смо је послали на терен и пала је у њихове морбидне и сулуде руке. Соррy бејбе, био је то ризик посла, али ништа се не брини, бити ће то час посла. Нема предаје - једна је од објава какве би типично стављао на профил, некад и десетак дневно.

Такође, једном приликом је написао и како му је бивша узела пса и њу је наводно тужио.

Пре пет дана је објавио фотографију коју је Фејсбук сакрио, а на којој сугерише како исправно подигнути мртво тело.

Н1 је раније незванично сазнао да је осумњичени 2018. био на психијатријском лечењу.

(Index.hr)