Председник Атлас Групе Душко Кнежевић открио је да озбиљна међународна форензичка кућа ради на разоткривању пара Мила Ђукановића и да су откривена имена особа на чија имена он држи новац у иностранству. Открио је да је значајан део средстава био у једној познатој банци чије име зна.

“Паре су у Дубаију, Лихтенштајну и Цириху. Лоцирано је код којих су банака паре и који референти воде тај новац. Не могу сада дати више података због истраге која се води. Такође, кастоди рачун Мила Ђукановића се налази у Црној Гори и откривање тога ће му на крају задати највећи политички ударац јер ће се открити фиктивна трговина и како је постао милионер, рекао је Кнежевић за Борбу.

Има сазнања и да су поједини функционери ДПС-а остварили контакте са међународним истражитељима да им за слободу понуде све што знају о криминалу врха режима.

“И мени се доста функционера ДПС јавља да исприча сва непочинства режима у Подгорици. Траже заштиту за себе и породицу, нарочито они који имају уплив у документацију која доказује криминал и оно што је фамилија Ђукановић радила. Свим тим људима треба дати пуну подршку, оценио је он.

Појашњава да су велике поделе и поремећаји у ДПС-у, јер Мило покушава да притиском и страхом држи све под контролу али му то све теже успева.

“Ђукановић нема више подршку Запада, он је сада само оптерећење. Он је један криминалац и комунистички диктатор. Технолошки неписмен који и даље корсити стару “Нокију”, казао је он.

Кнежевић је похвалио Митрополију јер је на један модеран и достојанствен начин, у савременом духу, величанственим литијама показала да православље и даље живи.

Коментаришући недавни снимак телефонског разговора Зорана Лазовића и Душка Голубовића, он каже да је једна од варијанти да је АНБ снимала тај разговор.

“Једна од варијанти је да је снимак пустио супротни клан из Мојковца. Не треба очекивати ескалацију сукоба између Марковића и Ђукановића, јер премијер нема храбрости да му саопшти да он мора да се бави својим послом како му то устав налаже. Као што видите Ђукановић држи партијске трибине са којих се обрачунава са Црквом, што је доказ да је он председник партије, а не Црне Горе. Не искључујем могућност да Мило Ђукановић покуша насиљем да умири ову ситуацију у Црној Гори. Ово што се дешава у Црној Гори је божанствено и није никада нигде виђено у свету. Он је овим спорним Законом хтео да затрпа сва своја непочинства али му је Црква одговорила баш онако како треба, мирним и достојанственим литијама, наглашава он.

Са Ђукановићем може да се договори, појашњава, само да он оде и само на ту тему може да се разговара са њим, како би слобода дошла на велика врата у Црну Гору.

(Борба)