Владимир Мијатовић, председник Градског одбора СП из Зворника и члан Извршног одбора ове партије истакао је на прес конференцији да његове дипломе о школовању нису биле спортне те да партију води један човек који га је ставио на стуб срама, демантујући на тај начин све наводе око његових диплома.

Одмах по истицању моје кандидатуре за заменика министра у Савету министара БиХ, односно сат времена након тога, Петар Ђокић је додао још два имена ако моја кандидатура не прође. Затим је дошло до поделе у партији, а ја сам био неутралан и чинио све да се очува јединство партије и да указивао на то да нису важне само функције. Указао сам им тада на чињеницу да сам покраден на последњим изборима, али се нисам љутио на тог човека који је радио за себе. Љут сам био на своје људе из Градског одбора који су радили против мене, а ја сам финансирао ту кампању и сада имају позицију посланика у Парламентарној скупштини БиХ. Управо они су поставили новог човека, против кога немам ништа, али сам против заобилажења кадровског приступа јер овог пута нико није консултован, ни градски ни регионални одбор, а тај њихов кандидат је јавно подржавао друге политичке опције. Наш проблем у партији је што један човек доноси сва одлуке и бира кадрове,рекао је Мијатовић.


Он је додао да СИПА, проверавајући документацију, није направлила проблем средње школе, те да није ни у једном свом извештају дала неприхватљив извештај о његовој средњошколској дипломи.


Диплома моје средње школе није спорна. На основу те дипломе издата ми је радна књижица, у којој су наведени сви подаци, без дилпломе средње школе нисаммогао уписати ни факултет, нити саммогао магистрирати и докторирати, а јесам. СИПА је дала позитиван извештај, појаснио је Мијатовић.


Он је појаснио да је средњу школу завршио пре рата у Тузли, али да до дипломе касније није могао да дође.


Све што је везано за моју средњошколску диплому је медијска шпекулација. Господин Драган Мектић је у својој уобичајеној „провали“ рекао да он (Мијатовић) нема ни средњу школу, и сви су се медији за то ухватили да ме се реше, рекао је Мијатовић и додао да су далеко дубљи разлози што није прешао на ту функцију, док су медији само спретно искоришћени у ту сврху.


Он каже да јер СП тренутно на раскршћу.


- На једној страни је Петар Ђокић који свим силама утиче на појединце те их притишће и уцењује. Последња уцена је била према Регионалном одбору, јер смо на последњој седници донели одлуку да подржавамо партију те да се нађе решење да се ситуација смири, а он је тражио да се одлука промени и да се само њему да подршка. Он од своје позиције не види партију, нити гласачку базу. Договор је био да подржавамо своје кадрове, а један од закључака је био да се на битна кадовска места именују истакнути чланови партије, а то сада није био случај, истакао је Мијатовић и позвао председника СП да јавно изнесе све своје дипломе као што је он урадио.


Он каже да озбиљне партије одмах демантују лажне наводе о овим случајевима, а то није урађено јер је Ђокић од почетка планирао да је буде на месту заменика министра безбедности БиХ.


- И прије ове конференције ме је звала Ђокићева секретарица, и то пет пута, а знам и због чега, само да њега не поменем. Све друге могу да пљујем само њега не смем да помињем, истакао је Мијатовић и додао да је на последњем Извршном одбору Ђокић био „мањи од маковог зрна“.


Он каже да је такав изашао и са тог Извршног одбора, када су га напустили посланици.

После је рекао да смо донели одлуку да их искључимо, а никакав закључак нисмо донели. Зато сам одмах демантовао његове речи – истакао је Мијатовић додајући да је и друга страна могла ићи на конгрес и другачије реаговати.– Могли смо направити конгрес и тада бирати најбољег председника јер неће ваљда неко ту функцију обављати до смрти те сам био спреман да предложим да се ти мандати ограниче.