- Црква Божија је та која сабира свој народ од краја до краја васељене, једина у којој проналазимо своје исконско биће и осећамо сигурно, спокојно и благословено. У историји света и цркве исписане су многе странице где Бог призива појединце или један читав народ у одбрану божјега имена и светиња божјих. Ево ми овде, и читавој Црној Гори настављамо да исписујемо те странице, зато што је народ Божји устао у одбрану својих светиња, део је беседе игумана манастира Златеш у Томашеву, Николаја Стаматовића, пред црквом Светих апостола Петра и Павла у Бијелом Пољу, који не нагласио да смо са једне стране сви жалосни због доношења овог закона, а са друге радосни што нас је Бог удостојио да и данас у 21. веку можемо стати и посведочити да смо православни хришћани и да бранимо оно што је за нас најсветије.


- Чему се надају људи који устају против свога народа. Чему се надају они који устају против цркве Божије. Њима не треба веће казне од једнога уздаха и једне сузе која је проливена због доношења овога закона. Тај уздах ће их вечно пратити а та суза ће бити кап у којој ће се удавити, казао је Стаматовић, који је срамном и непримереном људима који воде ову државу назвао изјаву министра одбране Предрага Бошковића, који је митрополита Амфилохија назвао световним именом Ристо Радовић.


- Зар они људи који воде државу, који би требало да буду пример свима нама, немају макар основну културу понашања и поштовања. За њих је Митрополит само Ристо, али је за њих римски папа свети отац. Нису свесни да је Митополит човек који је васкрсао и препородио целу Црну Гору. Њима нека служи на част, нису понизили Митрополита, већ понижавају себе и показују ко су и шта заправо планирају да раде са нама, беседио је Стаматовић.