Сала никшићког позоришта је била довољно велика да сажме све комите у среду увече. Обланда агресије, фашизма и благе хистерије кулминирала је када су видели да су успели да напуне салу. Једва.


Данас у Црној Гори хара вирус великосрпског национализма и на делу је покушај застрашивања црногорског народа“, поручено је из сале Никшићког позоришта, у којој је Црногорски покрет организовао скуп са циљем да се јавно искаже протест против, како је наведено, урушавања државног поретка и мултиетничког и грађанског друштва светосавским литијама које организује Српска православна црква.


Паника је настала, препричавају разочаране комите, када је десетак људи напустило салу, јер су мислили да је нека позоришна представа на програму. Разочарани, јер су дошли жељни културе, преноси Ин4с.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВЕЛИЧАНСТВЕН призор у Никшићу, 30.000 људи на литији: На челу колоне слика патријарха Павла (ФОТО/ВИДЕО)


Да подсетимо, само пре неколико дана број окупљених грађана Никшића на литији СПЦ премашио је 30.000. Колико је било "комита" у среду може да се закључи на основу фотографија.


Комите у Никшићу; Фото: in4s.net


Литија у Никшићу; Фото: Фејсбук


Литија у Никшићу; Фото: Фејсбук