" Понашање министра одбране Србије, Александра Вулина, приликом посете Црној Гори трагикомично је и представља политички перформанс", оценио је црногорски министар одбране Предраг Бошковић.

Бошковић је навео да је Вулиново понашање приликом посете Црној Гори „трагикомично, али и да представља политички перформанс“, преноси Радио-телевизија Црне Горе.

- Све оно што ради и изјављује господин Александар Вулин у последње време, било би заиста смешно да он није министар одбране државе Србије. Овако је трагикомично и његов национал-социјализам, који исијава у последње време, највише шкоди интересима Србије - оценио је министар одбране Предраг Бошковић.

Црногорски министар је додао да је „такав пример политички перформанс који је Вулин изводио по Црној Гори“ и рекао да ће се "Црна Гора увек понашати у складу са законом и Уставом".

- Поштујемо и државу Србију и сваки државни орган Републике Србије, па чак и у ситуацији када господин Вулин и њему слични не поштују ни нас, ни наше законе, ни уобичајену дипломатску праксу - истакао је Бошковић уочи састанка министара одбране у Бриселу.

Он је оптужио министра Вулина да се „ставио у ред свих антицрногорских елемената који долазе из Србије и који су оличени у Црној Гори у Демократском фронту“.

- Ако то не смета државним органима Србије, онда не смета ни нама. Али нам је добар показатељ како и на који начин треба да се одредимо према томе и Црна Гора ће то свакако знати да препозна и да се квалитетно о томе одреди. Оно што је невероватно и што ми себи никад не бисмо дозволили, јесте да личне и породичне трагедије користимо у политичке сврхе, ради стицања јефтиних политичких поена и на тај начин је показао управо да му ништа није свето нити да држи до било којег дигнитета - казао је Бошковић.