Београђанин настањем у Загребу, Дејан Маркус (33), прослављени кулинарски стручњак познат из емисије "Кувати срцем", нестао је и од 7. фебруара му се губи сваки траг, пише портал Јутарњег листа.

У Хрватској, тачније у Загребу, своје кулинарске вештине у једном је тренутку заменио вином, због чега су га многи познаваоци прилика прозвали "човеком вином" након што је отворио винотеку "The Wine” у Влашкој.

Прочитајте још: Миодрага (80) ПРЕТУКЛИ У КРЕВЕТУ и мучили га још сат и по док су претурали по кући: Ухапшени разбојници из Параћина

Последњи пут с Маркусом су пријатељи контактирали у петак, а Дејанова сестра Јелена, која живи у Београду, окренула је на стотине телефона у покушају да брату уђе у траг.

Нестанак је Маркуса је пријављен полицији која је започела потрагу.

Јутарњи је пренео и апел Маркусове сестре Јелене која је позвала све који било шта знају о њеном брату да јаве полицији.

Јутарњи пише да су се у потрази за Дејаном активирале на стотине његових пријатеља и познаника.

У стану у којем је боравио на Трешњевци остале су му све ствари, фрижидер је био пун. Једино није било личних докумената и мобилног телефона са хрватским бројем.

Дејан је, према речима његове сестре, у Загреб отишао након што је у Србији нанизао успехе. Снимио је преко 1900 епизода кулинарске серије ''Кувати срцем''.

У последње време, каже Дејанова сестра, посао му није ишао сјајно.