ПОДГОРИЧКА полиција интензивно трага за особом која је јуче сат после поноћи у насељу Доња Горица у Подгорици бацила екслозивну направу испред куће службеника Спроводничке службе спушког затвора Саше Бурића. Како је "Новостима" казао извор из полиције, у овом бомбашком нападу није било повређених, али је од детонације оштећена породична кућа и аутомобили који су били ту паркирани.

- Покушаји застрашивања су учестали. Не тако давно експлозија је одјекнула и испред куће нашег колеге Миодрага Стругара, запаљен аутомобил другог колеге Дарка Јовановића - додаје наш саговорник.

Експлозија у дворишту куће заповедника затворске полиције Казнено-поправног дома Миодрага Стругара, подсетимо, одјекнула је средином августа прошле године. У експлозији није било повређених, али је причињена знатна материјална штета на фасади куће, као и на два аутомобила, од којих је један власништво Завода за извршење кривичних санкција који дужи Стругар.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Бомбашки напад у Подгорици: Бацили експлозивну направу на кућу службеника затвора у Спужу


Овај случај полицији је расветлила само неколико дана касније и за бомбашки напад осумњичила И. Т. (17) и Јагоша Лекића (19). Начелник станице криминалистичке полиције Срђан Кораћ тада је саопштио и како су два младића извела бомбашки напад.

- Они су се 13. августа у јутарњим часовима, по претходном договору, довезли возилом до насеља Доња Горица у Подгорици, у близини куће М. С. након чега је првоосумњичени И. Т. пешке пришао до куће оштећеног и са безбедне удаљености активирао ручну бомбу - рекао је Кораћ.

ПО НАЛОГУ ОСОБЕ ИЗ ЗАТВОРА?

ЗБОГ чега је службеник ЗИКС-а Миодраг Стругар био мета званично није саопштено. Незванично се верује да су младићи, који су полицији познати одраније, дело починили по налогу особе за коју се верује да је у затвору.