Завршено је токсиколошко вештачење Филипа Завадлава (25), осумњиченог за масакр у сплитском Варошу 11. јануара када су убијена тројица мушкараца.


Како се незванично сазнаје, у крви младића пронађене су различите супстанце, редом бројни лекови (за највећи део Завадлав имао медицинско оправдање), али и трагови метадона, синтетичке дроге која углавном служи за смањење болова у супституционој терапији хероинских зависника. Такође се сазнаје да осумњичени за троструко убиство није био под дејством алкохола тог поподнева.


Овакав токсиколошки налаз још увек није стигао до сплитског Жупанијског државног тужилаштва које води истрагу целог случаја, али ни до Бранка Шерића, сплитског адвоката са загребачком адресом који брани Завадлава. Искусног адвоката Шерића не чуди налаз нити то што га још није добио.


- Истрагу води Државно тужилаштво, често смо ми браниоци у ситуацији да последњи сазнајемо релевантне податке. Такав налаз токсиколошког вештачења ме не изненађује. Морам напоменути како је додуше управо тај налаз tempore criminis посебноважан за наставак психијатријско-психолошког вештачења које се спроводи над Филипом Завадлавом на Врапчу. Лекаривештаци који процењују његово здравствено стање неминовно морају да знајутоксиколошки налаз и да воде рачуна о томе при изради вештачења. Очекујем да ће то вештачење бити завршено у идуће три недеље– коментарисао је најновија догађања у овом шокантном случају адвокат Шерић, додајући како наравно управо од резултатапсихијатријско-психолошког вештачења зависи даљи токказненог поступка па тако и стратегија обране.


Прочитајте још: Хрватска певачица помаже троструком убици: Уплатите му новац, треба му помоћи, он је жртва!


Сплитско тужилаштво покренуло је истрагу против Завадлава због основане сумње да је 11. јануара ове године, "по раније донетој одлуци и плану, с циљем освете одређеном броју особа из наркоманског миљеакоји су претили и физички напали његовог брата и њега лично", а нелегално је набавио аутоматску пушку са већом количном муниције.


Извор: 24sata.hr