Влатка Покос (49) путем Инстаграма се огласила поруком у којој апелује да се помогне Филипу Завадлаву, осумњиченом да је у Сплиту недавно усмртио троје људи!


Шокантна изјава Хрватице наишла је на бурне реакције јавности, али је у коментарима многи, на велико чуђење, подржавају.


- Као и многи други у Хрватској и шире, пратила сам вести о Филипу Завадлаву и његовом убојитом походу. Оно што је учинио непојмљиво је здравом разуму, међутим, према том младићу осећам само сажаљење. Филип је резултат дубоко корумпираног друштва у којем не функционише апсолутно ништа, осим ухљебничког лоповлука. Филип је резултат таквог режима који успешно уништава Хрватску на челу с (првенствено) ХДЗ-ом - почела је Влатка.


- Филип и његова браћа никада нису имали шансе да постану нормални грађани ове земље јер нико није чуо њихов дечји плач и вапај за помоћ. Филип припада генерацији младих људи која читав свој живот у Хрватској гледа неправду, безакоње, лоповлук, неморал и лажни католицизам. Генерације која правду узима у своје руке јер не верује никоме. Филип је жртва своје дисфункционалне породице и друштва. И зато верујем да му треба помоћи - поручила је Покос.


Подсетимо, Филип Завадлав, осумњичени за троструко тешко убиство у Варошу, 6. фебруара је доведен из Загреба у сплитски Жупанијски суд на доказно рочиште на којем су се појавили и његов отац и брат, јавља Далматински портал. Они су искористили своју привилегију и нису дали исказ.


Рочиште је одржано уз велике мере обезбеђења. Пред канцеларијом судије Млађана Првана стражарили су полицајци у панцирима. Филипа Завадлава прегледала је психијатар која је утврдила да је расправно способан.


Филип Завадлав након хапшења није дао обрану јер је утврђено да је расправно неспособан. Одвели су га у затворску болницу у Загребу, а стручњацима из Врапча наложено је да га психијатријски вештаче.


Foto FacebookПРОДУЖЕН МУ ЈЕ ПРИТВОР


Тог дана је у судском ходнику Филип Завадлав деловао прилично опуштено, добио је који килограм и није остављао утисак особе с неким већим психичким тегобама. Данас му је судија Прван продужио истражни затвор за још два месеца.


- Саслушани су отац и брат, нису дали исказ. Користили су право несведочења. Након тога је одржано рочиште за продужење истражног затвора, продужен му је за два месеца. Филип је био тамо, није се изјаснио о потреби продужења истражног затвора - рекао је Завадлавов адвокат Бранко Шерић.

Он је додао како се "Филип осећа боље".


Вештак је проценила да је способан за расправу, потврдио је Шерић.


- Можемо очекивати резултате вештачења - рекао је Шерић.

Завадлав се сумњичи да је 11. јануара аутоматском пушком ликвидирао Марина Бобана, Јурицу Торлака и Марина Ожића Паића. Испалио је 36 метака, а након масакра снимљен је како одлази до куће Јерка Малвасије. Завадлав се истог поподнева предао полицији у кафићу удаљеном стотинак метара од седишта Полицијске управе.
(Телеграф.рс)