Има четворо деце и 20 унучади и праунучади: Бака Милка (92) витална и у деветој деценији

В. МИТРИЋ

уторак, 04. 02. 2020. у 09:30

Има четворо деце и 20 унучади и праунучади: Бака Милка (92) витална и у деветој деценији

Бака Милка са најмилијима Фото В. Митрић

Сви је пазе, као да је дете

У време великог окупљања православног народа по Црној Гори у задивљујућем броју, што помно прати на ТВ екранима, бака Милка (Симова) Мирковић, из Никшића, а родом и Бањана, напунила је 92 лета.

Њени најмилији су је, поред осталог, обрадовали тортом. Милка је у десетој деценији ментално јака и физички витална. Вазда је, каже нам, била пуна оптимизма, а таква је и сада.

- Вера нас је одржала и њој, заиста, заувек хвала - каже бака Милка. - Вера нам душе греје. Тако смо одрастали, стасавали, тако смо прошли кроз највеће муке, јер је она и лепота душе и Христов пут, од ког сигурно нема бољег. У чврстој вери дочекала сам, Богу хвала, још један рођендан, срећна са мојом чељади.

Прочитајте још - Бака Вера открива тајну дугог живота: Загазила у ДРУГИ ВЕК, а уз рођенданску песму ПЛАКАЛА ОД СРЕЋЕ као дете (ВИДЕО)

Бака Милка има два сина, Драга и Веса, и две ћерке, Ружу и Цмиљу, од којих има двадесетак унуначади и праунучади. Увек је била умерена у храни, али не и у раду, јер је ваљало, са супругом Симом, који је умро пре две деценије, а са којим је живела 53 године, не само отхранити, већ и ишколовати четворо деце.

- Не зна се које је наше чедо боље... Волимо се међусобно и та љубав је најважнија - сведочи бака Милка. - Без обзира на то где живе, моја деца и моја унучад и праунучад ме често посећују, одводе код себе, пазе ме као да сам дете. Хвала и Богу и њима што су такви.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ

За рођендан ју је, поред осталих, посебно обрадовао Александар, Драгов унук који живи у Бијељини, када јој је, као од шале, изговорио 12 колена Мирковића и њених Копривица. Милка је из Копривица, а њен деда је чувени јунак Станиша, који је имао свој печат, који му је даровао краљ Никола.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације