Бака (71) која живи у једном месту близу Сиња у Хрватској организовала је отмицу своје унуке (19) а за то је имала необичан разлог.

Наиме, она ово није урадила из неке зле намере, да јој науди, већ да је увери како би требало да се врати кући и да је научи како на свету има и лоших људи који могу да јој науде, пише Слободна Далмација.

На овај необичан подухват, бака се одлучила јер је сматрала да је њена унука већ дуже времена у лошем друштву. Пошто је видела да јој молбе не успевају, она се одлучила да унуку отме, уплаши и тако је доведе у ситуацију да мало размисли о животу и будућности.

Све је почело, када је унука отишла од куће у Сплит и тамо заједно са пријатељицом изнајмила стан, па позвала пријатеље да заједно прославе усељење. И тада на "сцену" ступа њена бака.

Старица је за ову "поучну представу" имала чак седам саучесника.

Међу њима је била и полицајска службеница из тамошње полицијске управе, а која је успут и бакина дугогодишња познаница. Како би све "зачинила", бака је у помоћ позвала и бившу фудбалерку, која је старици у отмици била "инсајдер", јер је била позвала да дође на унукину прославу.

Наиме, фудбалерка је била у дослуху са отмичарима, јер их је назвала на мобилни телефон и обавестила да су девојке на окупу, и пре упада је отворила врата стана у ком је била прослава.

Осим две подстанарке, у стану је са њима била и 32-годишња газдарица која им је изнајмила стан, фудбалерка и још једна пријатељица.

Прочитајте још - Позвао децу на прославу рођендана своје ћерке, па их држао као таоце: Полиција морала да га убије како би спасла 23 малишана (ВИДЕО/ФОТО)

Дакле, једино је фудбалерка била у дослуху с отмичарима и знала да ће доћи до отмице те да ће и она бити отета с циљем да отмичарима припомогне ако се догоди нека непредвиђена ситуација.

Учинила је све да трочлана екипа (два мушкарца и једна жена) без разбијања врата уђу у зграду, а потом и у стан те их је претходно обавестила телефоном да су све "жртве" на окупу.

Тројка (међу којима је била бакина 44-годишња полицајка) била је маскирана с фантомкама на очима.

Отмичари нису девојке тукли, нису их вербално малтретирали нити су имали икаквих сексуалних или других порива и алузија, али су их везали пластичним везицама те су њих петoро из стана стрпали у унајмљени комби који је чекао на улици.

Из даље приче о отмици отпада фудбалерка, а две подстанарке и њихову 20-годишњу пријатељицу отмичари одводе до једног каменолома где их остављају, али и даље са завезаним рукама. Њихову станодавку не остављају с њих три него је воде на друго место, а потом је пуштају и објашњавају јој ситуацију о чему се ради.

Наравно, касније су пуштене и њих две, и објашњено им је да је ово фингирана отмица с едукативном животном поруком.

Ипак, блича је на крају добила мало другачији епилог, јер су "сви отмичар" пријављени за противправо одузимање слободе и ограничавање слободе кретања девојкама, а бака за подстицање отмице. Нико од актера ове приче није ни приведен на испитивање, а нико није ни повређен.