УПРАВА ОШ "Југославија" покренула је дисциплински поступак против учитељице Раде Вишњић (на слици), која је на свом фејсбук-профилу објавила фотографију на којој њени ученици показују цртеже на којима су штрумпфови у чијој позадини су боје тробојке. Директорка школе Биљана Вукмановић потврдила је овај дисциплински поступак.

- Првог дана другог полугодишта, у петом разреду имали смо час ликовног васпитање, на којем је, по наставном плану и програму, била наставна јединица цртање украса. Деца су питала "можемо ли оног штрумпфа са друштвених мрежа" и ја сам то прихватила. Користили су боје по жељи и никакве друге идеје није било - каже Вишњићева за "Новости". - Објавила сам фотографију на свом фејсбук-профилу, али нисам навела назив школе. Чим ме је директорка позвала и тражила да скинем слику, то сам и учинила.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Широм Црне Горе у четвртак литије за спас светиња Српске православне цркве

Она објашњава да није ништа лоше учинила, већ да је само пратила интересовања деце. Уз опаску да реакцију надлежних вероватно нису изазвали штрумпфови, већ позадина у бојама тробојке, Вишњићева коментарише: "То није мој проблем."

Директорка школе Биљана Вукмановић каже да су у овом случају предузете мере из надлежности директора и покренут је дисциплински поступак:

- Наша школа није место у коме ће се демонстрирати отворено или прикривено политичко деловање, већ пријатно и безбедно место за све ђаке. Сви запослени у настави су обавезни да професионално раде свој посао у интересу ученика, а у складу са прописима, као и да штите децу од недозвољених и непримерених утицаја.