ГЛАВНОМ уреднику црногорског портала "Борба" Дражену Живковићу данас је уручен позив за саслушање по налогу Полицијске управе, Одсека за сузбијање привредног криминала. Саслушање је заказано за сутра ради "прикупљања обавештења".

- Ово доживљавам као још један притисак на мој, частан и поштен новинарски рад - наводи Живковић за "Новости". - Након хапшења, затварања, разних врста притисака, сад се поново креће на мене и на "Борбу". Нијесам ја крив што је "Борба" за годину дана постала веома утицајан медиј. То очигледно многима смета. Заиста немам појма што бих ја био интересантан Одсјеку за привредни криминал, јер нити имам фирму нити било какво пословање, новчане трансакције или било шта друго што има везе са привредом. Зато сам убијеђен да је ово само маска за нови притисак на мене и "Борбу". Чудно је да сам ја мета, а да нико не истражује милионске малверзације по Црној Гори.

Живковић наводи и да је о овоме обавестио све Амбасаде у Црној Гори и Канцеларију ЕУ у Подгорици.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нови атак на новинаре у Црној Гори: Саслушан власник „Борбе“

Уредник "Борбе" је последњи пут привођен 12. јануара заједно са уредником портала ИН4С Гојком Раићевићем, због вести која је наводно раширила панику, под називом "Експлозија у Вили Горица?" После саслушања у Основном тужилаштву у Подгорици, дан касније, пуштен је на слободу.

И тада су један и други коментарисали да је "несумњиво реч о завијри Полиције, Судства и Тужилаштва, којом координише Америчка амбасада".

Раније, крајем децембра прошле године Живковић је приведен по налогу Основног државног тужилаштва, а после пријаве Демократа из октобра, због текста који је објављен два месеца раније у вези са наводним лажним фактурама те партије, како је тврдио у Београду ухапшени подгорички бизнисмен Дејан Лакић.