Велика рација против нарко дилера: У Сарајеву ухапшено 19 осумњичених

В. Митрић

29. 01. 2020. у 12:31

Велика рација против нарко дилера: У Сарајеву ухапшено 19 осумњичених

Фото: В. Митрић

Приликом претреса до сада је пронађена и одузета значајна количина дроге
Полицајци Федералне управе полиције су у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона, након вишемесечне истраге под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, започели оперативну акције кодног назива „Лим 2“, против нарко мафије.

Прочитајте још: Македонац крио гомилу хероина у колима, ухватили га крај Лапова

У скопу акције, а по наредби Општинског суда у Сарајеву, учињени су претреси на 24 локацији на подручју општина Нови Град, Ново Сарајево, Трново, Вогошћа и Коњиц.Ухапшени су М.Б.(40), Е.Р. (37), М.Б.(29), С.Х. (41), Е.В. (33), А.А. (21.), А.В. (44), Е.М. (46), Х.М. (25), С.М. (46), Џ.Х. (35), А.Б. (31), А.С. (32), Е.ДЖ. (35), И.Б. (42), Е.Ш. (40), Н.ДЖ. (38) А.М. (30) и Х.Х. (32) који се доводе у везу са трговином наркотицима.

-Ради се групи особа, које је у циљу стицања новчане користи за себе и друге , од августа прошле до јануара ове године на подручју Кантона Сарајево и шире, умишљено и неовлашћено набављали, куповали, држали, преносили, нудили на продају и продавали опојне дроге при чему су стекли већу новчану добит - речено је „Новостима“ у полицији.

Приликом претреса до сада је пронађена и одузета значајна количина материје која асоцира на опојне дроге хероин, амфетамин, канабис „Сатива Л“ и кокаин, ваге за прецизно вагање, новац, мобилни телефони и СИМ картице, једно возило, алат подесан за отуђење возила као и други предмети који потичу или се доводе у везу са кривичним делом.

Значајну подршку приликом спровођења ове истраге пружала је Обавештајно сигурносна агенција Босне и Херцеговине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације