Директорка ОШ „Југославија“ у Бару Биљана Вукмановић казала је порталу РТЦГ да је покренула дисциплински поступак против учитељице те школе Раде Вишњић, која је ученицима на часу задала да цртају тробојку.

Фотографија ученика који у рукама држе исцртане тробојке, објављена је на друштвеној мрежи Фејсбук.

Прочитајте још: "То што је нас који идемо на литије Мило назвао лудацима, манитима, више говори о њему него о нама": Тапушковиће се огласио после притвора

- У вези с наведеним случајем одмах су по сазнању предузете мере из надлежности директора и покренут је дисциплински поступак. Наша школа није место у коме ће се демонстрирати отворено или прикривено политичко деловање, већ пријатно и безбедно место за све ђаке - казала је Вукмановићева за портал Јавног сервиса.

Она је истакла да су сви запослени у настави у обавези да „професионално раде свој посао у интересу ученика, а у складу са законским одредбама, подзаконским актима и предметним планом и програмом, што је њихов задатак и приоритет, као и заштита деце од сваког облика недозвољених и непримерених појединачних утицаја“.

- Настављамо свој тимски рад у духу заједништва и подршке ученицима у свим сегментима деловања школе. Нећемо дозволити да изоловани случај баци сенку на досадашње, али и будуће прегалаштво колектива ОШ ’Југославија‘, како би се ученицима обезбедили услови за квалитетан и угодан боравак у школи - казала је директорка ОШ „Југославија“.

Фото: Facebook Лука Радоњић

(rs.sputniknews.)