ПЉЕВЉА -Грађанска иницијатива упућена Скупштини општине Пљевља за осуду антицрквеног, лицемерно названог Закона о слободи вероисповести, наишла на подршку одборника Скупштине општине Пљевља, која је на најбољем путу да даље делује као аутентично представничко тело народа пљеваљског краја, саопштено је из Пљеваљског одбора за одбрану светиња.

-То на жалост не можемо рећи за посланике владајуће партије из Пљеваља у Скупштини Црне Горе, изопштене и пред проклетством, Данијела Живковића и Филипа Вуковића, који су подршком антицрквеном „Закону топуза“ на себе преузели терет великог греха и ставили печат не само на себе, већ и на своје потомство. Не можемо, такође, рећи ништа добро ни за председника Општинског одбора ДПС-а у Пљевљима Влада Милинковића, који чини све да допринесе реализацији ђавољег наума о отимању храмова, занемарујући не само вољу својих суграђана, већ и будућност и добробит своје породице. И председник Општине Игор Голубовић као и председник Скупштине Драгиша Сокић крију своје трагове и надају се епилогу који би им омогућио да из велике невоље у коју нас је гурнула њихова партија изађу без сопственог става и штете по своје личне интересе-казали су из Одбора за одбрану светиња.

Они су нагласили да ово време и догађаји, такви су и толики, да надмашују значај свакога појединца и свачије каријере.

-Искушењима на којима се налази наша света Црква и верни народ потпуно смо дорасли и не треба сумњати да ћемо на све изазове одговорити силом наше вере којој ништа неће моћи одолети-казали су из Одбора.

- У свом агресивном и безумном иступању, поред многобројних полуписмених и полуанонимних саопштења, председник режимске партије, назвао нас је „лудачким покретом“, чиме је показао да није председник свих грађана. Покушавши да нас „увреди“, само је оголио своју злу намеру (а које је сам креатор и главни протагониста) не само према православнима, већ и према држави Црној Гори-казали су из Одбора за одбрану светиња додајући да ће у већ на наредној литији која ће се одржати у четвртак 30. јануара, бити још бројнији – када ће се видети све достојанство и господство овога народа, али и одлучност и јединство коме нема премца у новијој историји.

-Ових дана, Пљевљаци су се ослободили страха који нам је деценијама утериван у кости. Не постоје никакве шансе да не успемо у нашој племенитој и часној намери да сачувамо светиње – достојанством, миром и молитвом-казали су из Одбора наглашавајући да “нема те бране која ће зауставити нашу планинску реку и омогућити смутљивцима да у политикантској жабокречини отимају оно што су наши преци градили и бранили“.