ПЉЕВЉА – Припадници Специјалне антитерористичке јединице полиције из Подгорице дошли су у Пљевља и смештени су у Хотел „Франца“ у том граду.

То је казао представник грађана окупљених у Одбор за одбрану светиња, Милинко Газдић приликом обраћања младићима који су данас покушали да спрече фарбање тробојке исцртане на потпорном бетонском зиду у улици „Хамдије Шахимшпашића“.

-Молим Вас да се склоните и пустите људе да раде свој посао. Немојте да правите отпор нека их они пребришу. Дошле су специјалне јединивце САЈ из Подгорице и налази се у „Франци“. Немојте им дозволити да ово искористе да би нас представли у неком другом светлу. Они хоће да Вас ухапсе 10-15, да Вас три четри осуде на три до шест месеци затвора и да препадну остали народ. Немојте то да радите. Ја Вас братски молим да напустимо овај простор, нека они раде свој посао. Ови људи што фарбају мисле као и ми и немојте да их ометате. Они то морају да раде, наређено им је. Немој да гонимо људе да остану без посла –казао је Газдић данас окупљеним младићима испред тробојке

Он је напоменуо да се данас у Скупштини општине Пљевља, где је присуствовао као представник групе грађана који су поднели иницијативу да се расправља о Закону о слободи вероисоповести, десила феноменална ствар.


-Дошла су два одборника ДПС-а, која су дошла да присуствују седници где је требало да се расправља о Закону о слободи вероисповести иако је ДПС раније најавио да неће присуствовати седници на ту тему. Наставак седнице је у понедељак. Само непријатељи ове ствари, само непријатељи Српске цркве могу данас да направе инцидент-казао је Газдић и замолио окупљене да се разиђу.

Милинко Газдић


Након ове изјаве саопштењем се огласила и Управа полиције.

-Менаџмент Управе полиције је на одржаном колегијуму донео одлуку да се део Сектора специјалне полиције распореди у центрима безбедности Бијело Поље, Беране и Пљевља.

Припадници овог Сектора ће заједно са овим организационим јединицама спроводити редовне послове и задатке из надлежности Управе полиције.