ВЕЧЕРАС су се у Подгорици одиграли догађаји којих нас цела наша историја, култура и традиција, све оно што јесмо, уче да се гнушамо и да их се стидимо. Догодили су се напади какве у својој богатој и јуначкој историји Црна Гора није запамтила. Једни су, у маси, дигли руку на појединца, свог брата, други су, пак, сакривени, камењем гађали из мрака, своју браћу. Витешки кодекс Црногораца никада није допуштао показивање снаге над бројчано слабијим противником, камоли братом, нити је допуштао да се напада непријатељ, камоли брат, из мрака и из потаје.

Оваква "витештва" су, свима је то јасно, изум власти, која има разлога да задовољно трља руке само онда када успе да посвађа браћу и да их окрене једне против других.

Ово је у понедељак вече саопштила Демократска Црна Гора, из које истичу да браћа могу да се у свему не слажу, али не могу дизати руке, нити бацати камење једни на друге.


- Брат је, у Црној Гори, увек штитио брата, само се актуелна власт досетила да јој браћа више могу користити ако су завађена, нарочито док се они држе подаље од евентуалних сукоба, у Мајамију или Дубаију, сасвим свеједно. Демократска Црна Гора најоштрије осуђује све облике провокација, покушаја изазивања сукоба, насиља и свађа јер се, најбескомпромисније, противи увођењу језика мржње као начина комуникације међу грађанима Црне Горе. Нико нормалан не жели да гледа како се грађани Црне Горе сукобљавају са својом браћом, својим пријатељима, комшијама и суграђанима.


Прочитајте и: Divljačke scene u Podgorici: Deset crnogorskih "patriota" brutalno prebija "dušmanina" jer je pokazao TRI PRSTA (VIDEO)


Укратко, нико не жели да се свађамо са онима изузев којих никог другог немамо. Све што имамо, створили смо заједно. Посвађани, нећемо створити ништа, а таквим нам ништа не би ни било потребно. Стога, још једном позивамо на смиривање страсти и тензија, још једном позивамо на мир међу браћом од којег веће вредности немамо.


Чувајући мир међу браћом, чувамо и сав смисао прегнућа наших предака, чувамо свој образ и достојанство који треба да остану на понос нашим потомцима, саопштавају Демократе, које саветују да се не наседа на провокације чији је рукопис за свакога лако читљив и за које, наравно, свако добро зна из чије кухиње долазе.