ИГОР Дедовић, који је убијен у атинском ресторану 19. јануара пред женом и децом, сахрањен је у понедељак у Доброти код Котора, док ће Стеван Стаматовић, који је усмрћен заједно са њим, бити сахрањен у уторак у Подгорици. Родбина, пријатељи и познаници опростили су се од њих читуљама објављеним у црногорским и српским новинама. Једна је привукла посебну пажњу:

- Ова жива половина мене Ти поручује да мирно спаваш и будеш поносан. Ја живим за оно зашто би ти живео да си на мом месту, куме. Твој одлазак нам даје још већ снагу да не посустајемо - написано је, између осталог, у читуљи коју је Дедовићу дао његов кум Јован.

Иако је последња порука потписана само именом, добро упућени кажу да је реч о Јовану Вукотићу, који баш као и Дедовић слови за високо рангираног припадника "шкаљарског клана". Од Дедовића су се читуљама у црногорској штампи опростили и другови из Херцег Новог, Котора, Никшића, Бара... То је, кажу познаваоци прилика у Црној Гори, доказ да овај клан иако озбиљно уздрман убиством Дедовића и Стаматовића, није престао да постоји.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИСТИ “рукопис" убистава у Атини и на Бежанијској коси открива ИСТОГ наручиоца? Убијају немилосрдно, пред децом, и не маре за случајне жртве

У априлу прошле године, када је убијен Веселин Вукотић, посебну пажну привукла је читуља његовог сина Јована, којом је поручио "да ће сачувати образ, али и да свако зна шта му је чињити".

- Понестало ми је речи. Нисмо стигли да се опростимо пред твој вечни одлазак на јуначко Чево. Твоја смрт је данас пробудила оно што сам задњих година умиривао у себи. Свако зна што му је чинити! Образ ћемо сачувати како си нас учио целог живота, а живот је пролазан. Нека ти је вечна слава и хвала - писало је у Јовановој опроштајној поруци.

Дедовића и Стаматовића убила су четворица наоружаних, маскираних мушкараца, који су ушли у ресторан док су двојица Црногораца вечерала са породицама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вође шкаљараца убијени у Атини: Дедовић и Стаматовић ликвидирани пред женом и децом, убице са капуљачама нестале без трага

У рату "шкаљарског" и "кавачког" клана страдало је 37 особа. Серија ликвидација почела је убиством Горана Радомана 20. фебруара 2015. у Београду, из чијег стана у Валенсији је нестао товар од 200 килограма кокаина.


Фото АП


ОДМАЗДА ЗА ЗАПЛЕНУ?

ГРЧКА штампа наставља да се бави убиством Дедовића и Стаматовића. Лист "Катимерини" покушава да доведе у везу ликвидацију двојице наводних припадника "шкаљарског клана" са запленом 20 тона кокаина прошлог јуна у Филаделфији, САД. Позивајући се на информације добијене од грчких и страних информативних служби, "Катимерини" пише да је највероватније реч о одмазди за губитак тог товара.