ПЉЕВЉА- Полицијски службеници Центра безбедности Пљевља су расветлили кривично дело разбојништво, које се десило 10.07.2014. године око два часа у селу Калушићи, код Пљеваља.


Пљеваљска полиција сумњичи Д.Ф. (46) из Бијелог Поља да је почино ово кривично дело на штету М.Ј.


- Вештачењем биолошког материјала у Форензичком центру утврђено је да исти припаду лицу Д.Ф., а оперативним проверама дошло се до сазнања да се он налази у Бијелом Пољу. У координацији са службеницима ЦБ Бијело Поље исти је пронађен и дана 24.01.2020.године лишен слободе у насељу Никољац, општина Бијело Поље, испред Завода за извршење кривичних санкција, због сумње да је извршио ово кривично дело, након чега је предат службеницима ЦБ Пљевља на даљу надлежност - наводи се у саопштењу.


Сумња се да је Д. Ф., највероватније са још двојицом саучесника, дошао у село Калушићи, општина Пљевља, гдје су се употребом подесног средства попели на терасу породичне куће М.Ј. и употребом физичке снаге поломили балконски прозор дневне собе, а затим ушли у унутрашњост објекта, у собу гдје је спавала оштећена.


- Том приликом пријављени је са два НН саучесника хватао оштећену, гурао је на кауч говорећи јој да се лицем окрене према каучу не дозвољавајући јој да подигне главу, а тражећи од ње да им преда новац. Пријављени је узео мараму од оштећене коју јој је завезао преко главе и очију, како га оштећена не би препознала, а пошто је М.Ј. одбила да преда новац они разваљују врата од спаваће собе где врше преметачину и из кецеље оштећене узимају новац у износу од 300 еура и удаљују се из куће, где су на удаљености око 250м од куће одбацили мараму коју су узели из куће оштећене - наведено је из полиције и додају да је вештачењем биолошког материјала у Форензичком центру утврђено је да исти припаду лицу Д.Ф.


Прочитајте још: Малолетник опљачкао продавницу: Расветљено разбојништво у "Слаткој кући"


Од стране Основног државног тужиоца у Пљевљима одређено му је задржавање у трајању од 72 сата, након чега му је судија за истрагу Основног суда Пљевља одредио истражни затвор у трајању од 30 дана.