- Какав је то грех против Црне Горе сликање тробојке краља Николе, тробојка која је државна застава Француске, Русије и није само Србије.То је показатељ да се иза таквог понашања према својој деци скрива управо мржња, дух братоубиства, и није то добро за будућност народа, ни државе, казао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије, осврнувши се на интервенцију полиције и хапшења младих у подгоричком насељу Златица.

- Кривица за то није у полицији, јер они то морају да раде да би прехранили породицу, него на оне који су то заповедали. А ова честита деца нису направила никакво зло што су узела да префарбају неки ћошак, зид, по свом начину, заставом краља Николе, који се као и сви други у Црној Гори, па и Крсто Зрнов Поповић, велики ратник и часни човек, писали Србима.

- Тако је било за време Краљевине Црне Горе, а сад то претварају у мржњу међу Србима и Црногорцима, међу браћом. Једна мајка роди једнога који се каже да је Србин, а други Црногорац. Има право свако да се декларише како хоће, али нема право да мрзи свога брата. Не може држава да подржава такву мржњу и на томе да гради будућност народа.