Председник општинског одбора ДПС Никшић, Иван Митровић, који је својевремено као одборник у СО Никшић рекао да је најлепши објекат који се у Никшићу гради капела у Озринићима, плаћа по 50 евра младе ДПС-а, њих десетак који на то бешчашће пристају, да шарају и скрнаве тробојке краљевине Црне Горе, које су широм Никшића освануле последњих дана!


Подстичући хулиганство међу младима те политичке странке и подстичући их новцем на овај антицрногорски чин, Митровић показује да је партија његова црква а Мило Ђукановић његов бог. Њима није важна Црна Гора, нити они желе да обнове краљевину Црну Гору од пре 1918. године, јер у супротном не би им сметале и не би скрнавили њене симболе у Никшићу и другим градовима, истиче се у саооштењу Демократског фронта.


- Ако им смета тробојка са самртног одра краља Николе и ако њу скрнаве, како им може бити свето ишта црногорско. Они само желе да промовишу мржњу према Србима и Србији а не љубав према Црној Гори. И ту мржњу плаћају 50 евра срамотећи часну Црну Гору и чинећи себе недостојним њеног имена.


Зато ће, како наводе, најбољи одговор верног народа остати учешће у литијама и саборним молитвама, у којима су учесници многи њихови чланови, са којима се ми из ДФ-а не слажемо политички и идеолошки али смо са њима у нашој Цркви једно и браћа.

Прочитајте још: ХАОС у Подгорици: Полиција бацила СУЗАВАЦ И ШОК БОМБЕ на младиће који су осликали мурал на Златици, окупљени УЗВРАТИЛИ КАМЕНИЦАМА, прети опасност од сукоба!


- То је кров под који са свим нашим разликама стајемо сви заједно. И нећемо дати да га ико сруши, поготово не они који су купљени за 50 евра од Ивана Митровића Капела. И њих позивамо да се притиску овог несавесног и плитког човека одупру и дођу да буду једно са својом браћом на литијама. Митровић је Вељовић - поручују из Демократског фронта.