Нервозне и паничне реакције Демократске партије социјалиста (ДПС) и њених највиших функционера у којима саопштавају оно што би они желели да виде, а не оно што се дешава на улицама црногорских градова у чему учествују у великом броју и њихови досадашњи бирачи, показују да су у страху и конфузији, јер су са једне стране свесни да су се усвајањем скандалозног и неуставног Закона о слободи вероисповести преиграли и да доживљавају стрмоглав пад подршке, а са друге стране не желе то да призању, срљајући из грешке у грешку.

Прочитајте још:
Ишао на поправни из математике, доста лењ, из владања јединица: Милачић објавио Мирашево сведочанство из школе (ФОТО)

Ово је у суботу саопштио Алекса Бечић, лидер Демократске Црне Горе.

- Иако су замишљали да ће са својим пожељним партнерима, као много пута до сада у идеолошким игранкама профитирати и побећи од сурове црногорске збиље, иако су имали за циљ да победе грађанску Црну Гору и све оне који се за њу залажу, десило се супротно. Грађанска Црна Гора је ових дана победила ДПС и све њихове помагаче. Највећу заслугу за то носи заиста мудро, достојанствено, помиритељско држање и поступање цркава и верских заједница, а посебно Митрополије црногорско-приморске, Епсикопског савета и представника МЦП који су наступали у јавности - казао је Бечић.

- Најмасовнији, најдостојанственији и најотменији скупови у историји Црне Горе, мирне и мирољубиве литије на којима имамо заједно Црногорце и Србе, али и људе других вероисповести, људе различитих партијских опредељења, верске великодостојнике свих конфесија, показују да се умерена и грађанска Црна Гора ујединила, да су коначно заједно до скоро подељена православна браћа, али и браћа муслимани и католици, као и сви други, који су прозрели политику подела, мржње, есктремизма и профитерства. Покушаји ДПС да халуцинацијама и јефтиним удбашким триковима, партијски или национално обоји литије, услед рапдиног раста присуства истима и рекордних посећености, само су пуцањ у празно, јер их је умерена, пробуђена и помирена Црна Гора прозрела. Такву пробуђену, хомогенизовану, грађанску Црну Гору никада нико није победио, па неће ни последњи диктаторски режим који је очито ушао у последњу фазу, немоћно и панично лутајући у зачараном кругу, истакао је лидер Демократа.