ГРАЂАНСКИ покрет УРА спреман је да плати изречену прекршајну казну у износу од 500 евра Никшићанину Милији Горановићу, који је, на друштвеној мрежи "Фејсбук", на адресу директора Управе полиције Веселина Вељовића написао - "не прдњави, прдњаво људска".

Горановић је то одбио.

- Не припадам ниједној партији, нити било којој политичкој организацији, и не желим да ико од њих сноси моје трошкове. Понављам, нисам желео да се у јавности направи помпа у вези са овим случајем, али то више не зависи од мене - рекао је Горановић.

Како су саопштили из Ура, као партија апсолутно су против било којег недоличног исказа у јавном дискурсу, "али то не значи да голом репресијом треба ићи на дисциплиновање грађана који слободнијим изазовима каналишу свој оправдани гнев на друштвеним мрежама према државним функционерима и јавним личностима".

Прочитајте и:Zbog objave na Fejsbuku - kazna 500 evra: Milija osuđen zbog vređanja direktora Uprave policije

- Овом аналогијом кажњавања и многе јавне личности у црногорском друштву због непримерног израза требало би да сносе прекршајну одговорност почев од самог председника Мила Ђукановића - саопштили су из УРА. - Не заборавља црногорска јавност његове срамне иступе у којима је вређао и чак позивао на дератизацију свих оних који не мисле као он и нису под његовом контролом. Не заборавља и срамне потезе садашњег директора Управе полиције који голом силом полицијског апарата, налик онима у тоталитарним режимима, покушава да дисциплинује све оне који се одлуче на критику и каналисање гнева. Процес према Горановићу је застиђе државе која гази свој Устав, јер себе дефинише као демократску и земљу која је дубоко загазила у процес европских интеграција.

СНП: ДВОСТРУКИ АРШИНИ

Реаговали су и из Социјалистичке народне партије, оцењујући да је црногорска власт изгубила компас.

- Када појединци профашистичким наступима на друштвеним мрежама вређају читав један народ одговорне институције у томе не виде ништа спорно - истичу из СНП. - Међутим, када се испољи замерка на рачун државних званичника долази до експресне реакције. Дакле ради се о двоструким аршинима.